Besplatni pozivi uskoro i s WhatsAppa

Besplatni pozivi uskoro i s WhatsAppa

Foto: Press

POČETKOM prošle godine WhatsApp je natuknuo da će omogućiti svojim korisnicima besplatne pozive, a sad je popularna aplikacija počela nuditi dijelu korisnika tu mogućnost.

Screenshot koji se pojavio na Redditu ovog vikenda pokazuje kako će opcija poziva izgledati na Nexusu 5, kojeg pokreće Android Lollipop. Fotografija je u međuvremenu uklonjena s Reddita jer prikazuje osobne podatke.

Na fotografiji se vidi opcija "Pozivi" uz postojeće opcije 'Chatovi' i "Kontakti". Korisnici će moći otvoriti tu opciju, odabrati kontakt i uspostaviti poziv koristeći internetsku vezu. Na sličan način funkcioniraju pozivi putem Skypea, protokolom glas putem interneta, odnosno VoIP.

U prosincu prošle godine nizozemska stranica AndroidWorld otkrila je tragove WhatsAppovih poziva putem interneta tijekom proučavanja testnog koda aplikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druge aplikacije za slanje poruka, poput Vibera, nude besplatne glasovne i video pozive, pa WhatsApp novim opcijama samo hvata korak s njima.

Vjeruje se da je ova mogućnost trenutno dostupna određenom broju korisnika, no ako netko tko je ima pokuša nazvati nekog tko je nema, poziv navodi primatelja da skine novi alat.

Zasad nije poznato kada će ovu mogućnost dobiti svi korisnici WhatsAppa.

Prošle godine je WhatsApp unaprijedio svoj rad, kako bi onemogućio izbjegavanje odgovora na poruke. Naime, u aplikaciju, koju sad posjeduje Facebook, dodane su dvije plave kvačice koje pokazuju kad je poruka pročitana, a klikom na poruku pokazuje se točno vrijeme kad ju je korisnik otvorio i pročitao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara