Bila je "debela, usamljena i tužna", a onda je stvorila listu od 300 izazova i sve se promijenilo

Bila je "debela, usamljena i tužna", a onda je stvorila listu od 300 izazova i sve se promijenilo

Foto: Facebook

VEĆINA ljudi na velike su preokrete u životu odlučuje nakon važnih događaja kao što su situacije u kojima zamalo izgube živote ili pak rođenje djeteta.

Međutim, 26-godišnja Laura Lawson iz Porltehen na veliki se preokret odlučila jer joj je život, kao i mnogim drugima - bio "pušiona".

I dok mnogi od nas iz dana u dan govore kako ne žele na samrti žaliti za svime što nisu učinili, Laura je odlučila nešto i poduzeti.

"Imala sam 23 godine i život mi je prolazio pred očima. Posljednjih pet godina provela sam pijući svakog vikenda, prežderavajući se, a večeri sam provodila u svojoj sobi, igrajući Xbox. Pokušavala sam dokučiti što mi se dogodilo i za svoje sam propuste krivila cijeli svijet. Posao mi je bio sranje, moj život je bio sranje, bila sam debela, tužna i usamljena", rekla je Laura čija je novogodišnja odluka bila izaći iz rutine.

Otada se udala, kupila kuću, izgubila višak kilograma i ispunila 120 s liste od 300 zanimljivih izazova koje je samoj sebi zadala.

"Smišljala sam izgovore dok nisam shvatila da jedino ja mogu mijenjati vlastiti život", rekla je i dodala da je lista započela s malim stvarima kao farbanje kose i uzgajanje povrća.

No, uskoro su se na listi pojavili i daleko veći izazovi kao hranjenje nosoroga, plivanje s morskim psima, vožnja helikopterom, bungee, posjet nudističkoj plaži ili skok s padobranom.

Laura tvrdi da je danas puno sretnija. Izgubila je 20 kilograma, više ne pije, hrani se zdravije, našla je bolji posao, upoznala budućeg supruga i gomilu novih prijatelja.

Do kraja godine namjerava posjetiti Meksiko i Kaliforniju gdje će prekrižiti još nekoliko izazova s liste (nudistička plaža, vožnja podmornicom i jahanje).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara