Bilo mu je dosta visoke stanarine i velikih troškova pa je napravio ovo

Foto: Tiny Project

PROŠLE godine 31-godišnji Alek Lisefski odlučio je pokušati promijeniti svoj život i pokušati smanjiti troškove.

Pa je ovaj web dizajner sam osmislio i napravio malenu kuću za sebe, svoju djevojku Anjali i njihovog psa Anyju: na površini od 2,5 puta 6 metara i - na kotačima. "Bez mjesta za skupljanje bespotrebnih stvari i skrivanje od svijeta, bit ću prisiljen na izlazak u prirodu i suradnju sa zajednicom. Ovo će poboljšati moje zdravlje i odnose s drugim ljudima. Neću više morati plaćati stanarinu pa ću imati više novca, što će značiti da ću moći voditi manje naporan poslovni život i imati više vremena za opuštanje, zabavu, putovanja", napisao je svojedobno na svojemu blogu.

Lisefskom je za svoj novi dom, prigodno nazvan Tiny Project, trebalo ukupno godinu dana da ga "sastavi", uključujući sedam mjeseci radova na konstrukciji kad je na kući radio svake večeri i vikenda. Dom je izgradio na podlozi za kamp kućicu kako bi on bio i mobilan te tako izbjegao i plaćanje poreza na trajne strukture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je Lisefski na svoj dom potrošio 30.000 dolara, u što je uključen i novac za prikolicu, alat i sve potrepštine za izgradnju. Gotovo sve je napravio sam, a za sve što nije znao potražio bi savjet preko društvenih mreža ili svog bloga The Tiny Project.

Lisefskijev dom trenutno je smješten u dvorištu kuće u Sebastopolu u Kaliforniji, na mjestu koje je pronašao preko oglasa. Boravak on i njegova djevojka plaćaju u obliku obavljanja poslova po dvorištu, a priključeni su na gradski vodovod. Čak su oko svog malenog doma podigli i ogradu kako bi se pas mogao igrati vani.

Kuća je privukla toliko pažnje da je Lisefski u međuvremenu napravio detaljne upute za izgradnju koje se mogu naći na njegovoj stranici, a kako to sve skupa izgleda provjerite u galeriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara