Bio je dijete bogatih roditelja, ali nakon slučajne zamjene u bolnici proživio život u siromaštvu

Bio je dijete bogatih roditelja, ali nakon slučajne zamjene u bolnici proživio život u siromaštvu

Ilustracija: Shutterstock

PRIČA koja stiže iz Japana u dramatičnosti daleko premašuje sve priče o zaboravljenim nasljedstvima i neočekivanim rođacima koje se ikad čuli.

A razlog tomu leži u činjenici što je jedan Japanac, rođen u bogatoj obitelji, nakon zamjene u rodilištu prije šest desetljeća život proživio u siromaštvu, dok je njegova zamjena, originalno dječak iz siromašne obitelji, uživao sve blagodati života u luksuzu, privatne škole i visoko obrazovanje te je sad vlasnik velike građevinske tvrtke, piše Business Insider.

Zamijenjeni muškarac, koji je odbio kazati svoje ime, odrastao je uz socijalnu pomoć nakon što je čovjek za kojeg je mislio da mu je otac preminuo kad je imao samo dvije godine. Žena za koju je mislio da mu je majka bila je primorana sama skrbiti za njega i svoja druga tri sina, a živjeli su u jednosobnom stanu. Išao je u večernju školu jer je preko dana radio u tvornici, prije nego što je našao stalan posao kao vozač u jednoj prijevozničkoj tvrtki. Nikad se nije ženio i pomaže brinuti o trojici muškaraca koji mu nisu braća, a od kojih je jedan pretrpio težak moždani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme, dijete koje je u istoj bolnici u Tokiju rođeno 13 minuta nakon njega, odraslo je uz osobnog učitelja. Nakon toga taj je muškarac upisao fakultet i postao uspješan poslovni čovjek baš kao i drugo troje braće s kojima je odrastao. A upravo su oni razlog što je ova priča uopće izašla na vidjelo: zaključili su da im "četvrti brat" nimalo ne sliči. 2011. godine zatražili su bolnicu da im pokažu kartone te potom obavili i testiranje koje je pokazalo da je greška uistinu napravljena. Za nesretnu zamjenu okrivljena je babica koja je novorođenčad nakon odnošenja na pranje vratila krivim majkama.

Čovjek koji je odrastao u siromaštvu kazao je: "Nije mi bilo jasno kako se to moglo dogoditi. Nisam mogao vjerovati. Da budem iskren, nisam to niti želio prihvatiti".

Sud u Tokiju ovog je utorka odredio da mu bolnica mora platiti 227.346 funti odštete, što je puno manje od 1,5 milijuna koliko je tražio.

Niti jedan njegov biološki roditelj više nije na životu. "Mogao sam imati drukčiji život. Želim da bolnica odvrti sat do dana kad sam rođen. Kad sam vidio fotografije svojih roditelja, poželio sam ih vidjeti uživo. Mjesecima nisam mogao suzdržati suze kad bih vidio njihove fotografije", kazao je i dodao da je žena za koju je mislio da mu je majka također nešto sumnjala: "Mislim da je ona to osjećala".

Da je odrastao u svojoj pravoj, bogatoj, obitelji, ovaj bi muškarac bio najstariji sin te samim time najvjerojatnije i nasljednik obiteljskog posla. Njegovo pravo troje braće, reklo mu je da će ga rado upoznati i pokušati nadoknaditi sve godine koji su izgubili: "Bilo mi je jako drago kad sam to čuo i to je i ono što ja želim", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara