Blanka Vlašić: Gospodin je središte mog života, a optužbe da sam homofob me ne diraju

Blanka Vlašić: Gospodin je središte mog života, a optužbe da sam homofob me ne diraju

Screenshot: YouTube

"UNATOČ tome što tek zadnjih par godina živimo u vjeri, sada živimo sakramentalni život i idemo redovito na svetu misu i zapravo stavljamo Gospodina u središte naše obitelji, života... Mislim da sam bila blagoslovljena što sam imala roditelje koji su znali ugraditi u nas, u svoju djecu, prave moralne vrijednost, tako da s te strane nisam bila zakinuta...", započinje u uvodu svoje priče o vjeri i Gospodinu Blanka Vlašić u videu koji je prije par mjeseci objavljen na YouTubeu.

Dodala je i to da uči na primjeru svojih roditelja koji su još uvijek jedno drugome podrška te da joj je to "dokaz da je to moguće". U videu se pojavljuje i njen otac, Joško Vlašić. "Kršten sam u tajnosti... Otac je radio u državnoj službi i sigurno je da je njemu to na neki način bila jedna otegotna okolnost. Cijelo je moje djetinjstvo bilo obilježeno u tom smislu i nisam živio puninu vjere", objašnjava Vlašić te opisuje kako se nakon godina odgađanja vjenčao u crkvi.

O "trenutku obraćenja" i optužbama da je homofob

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše inicijalno obraćenje je relativno svježe", kaže Blanka, te dodaje: "Iako smo kad smo bili mali išli na misu i primili sve sakramente, nakon krizme, kako to nažalost biva danas, sve se to razvodnilo i počeli smo živjeti više svjetovno, a onda mi se na vrhuncu mojih problema s ozljedama dogodio taj trenutak obraćenja...".

U produhovljenom se razgovoru Blanka i njen otac još nadugo i naširoko dotiču vjere, braka, Gospodina i obitelji, a Blanka se potom dotakla i optužbi da je homofob. "Optužbe da sam homofob... Mislim da mi je Gospodin u pravom trenutku dao tu neku... injekciju odvažnosti, kako ja volim kazati. Tako da, nije me pogodilo to koliko bi me inače pogodili neki takvi napadi. U srcu sam znala da sam dala potporu pravoj stvari. Znala sam što sam mislila i da nikoga ne mrzim. Niti sam govorila protiv nekoga, nego za nešto. Samim time te su optužbe bile neutemeljene i nisu me dirale", objasnila je Blanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara