Blogerica koja je svojedobno popljuvala Dubrovnik pohvalila se svojim uspjehom: Uživam i za to me plaćaju

Blogerica koja je svojedobno popljuvala Dubrovnik pohvalila se svojim uspjehom: Uživam i za to me plaćaju

Foto: Instagram

POZNATA blogerica Brooke Saward pohvalila se svojim načinom života koji se može slobodno opisati kao - trajni odmor. A da se ima čime pohvaliti - ima. Ona, naime, zarađuje za život tako što putuje svijetom i o tome izvještava na svom blogu i preko društvenih mreža.

"Ponekad kad navečer legnem spavati nemam blage veze gdje ću završiti idućeg dana. Uživam i za to me još i plaćaju", rekla je ova 23-godišnjakinja, inače porijeklom s Tasmanije, kako prenosi Daily Mail. Brooke je u samo prošloj godini posjetila šest kontinenata i gotovo 50 zemalja, i to, u većini slučajeva, sasvim sama.

 

I wanna make a run for it!! The cutest little K-9 you ever did see. His name is Caspar.

A photo posted by Brooke saward (@worldwanderlust) on


Njen blog, World of Wanderlust, broji preko 950.000 pogleda mjesečno, a na društvenim je mrežama - Facebooku, Instagramu i Snapchatu - prati preko 320.000 korisnika. U početku je, kaže, pomno planirala svaki idući korak svog putovanja, no sada je postala spontanija i nepredvidljivija. "Prošle sam godine planirala za tri mjeseca unaprijed. Shvatila sam uskoro koliko je to ograničavajuće. Stoga sam ove godine odlučila da nema više planiranja. Uzbudljivije je - nemam pojma gdje ću biti idući tjedan, a nekad i idući dan", priča Brooke.

 

Californian Bliss!!! 🚲

A photo posted by Brooke saward (@worldwanderlust) on


Navodi da pola troškova putovanja snosi sama, a ostalih 50 posto pokrivaju njeni sponzori, zahvaljujući popularnosti koju je stekla u kratkom vremenu. Uz to, zarađuje i od objave online knjiga koje je izdala, "The World of Wanderlust Story", "How To Create A Successful Blog" i "The Solo Travel Guidebook".

A sve je počelo njenim blogom u kojem je, kada je tek počela putovati, opisivala svoja iskustva i dojmove. Između ostaloga, digla je prašinu i objavom na blogu u kojoj je, prilikom posjeta i našoj zemlji, poprilično iskritizirala Dubrovnik opisavši ga preskupim i precijenjenim. "Ne idite u Dubrovnik, tamo sam susrela najbezobrazniju osobu u turizmu, bila je prava kučka", napisala je, između ostaloga, tada Brooke.

Objava je izazvala lavinu komentara pa je blogerica uskoro isključila opciju komentiranja, a svjedokinja koja se našla u neimenovanom turističko-ugostiteljskom objektu u kojem je bila i blogerica navela je: "Dotična gospođica je došla na info desk komentirajući kako je u Dubrovniku sve skupo i precijenjeno, a na objašnjenje da je Dubrovnik kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a i da ne vrijedi ništa manje od Pariza ili Londona, njezin odgovor je bio da ona to zna, ali je ovo ipak Hrvatska".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara