Bora Čorba srpskim gimnazijalcima poručio: Pederi nisu prirodna stvar!

Screenshot: YouTube

PSOVKE i govor mržnje prema homoseksualcima objavljeni su u časopisu Foruma beogradskih gimnazija u intervjuu Bore Đorđevića, pjevača Riblje čorbe, piše Blic.

Iako je riječ o časopisu koji bi gimnazijalce trebao učiti i toleranciji, glazbenik u intervjuu da “pederi nisu prirodna stvar”, a povodom neizbacivanja učenika iz škole zbog neopravdanih kaže: “Pa koji kurac onda uči”.
 
Iz Forumu poručuju da “svatko ne može psovati, ali da u svakoj kulturi postoje oni koji su se za to izborili”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naš časopis ide u cijelu Srbiju i do sada nije bilo reakcija na intervju. Kada je u pitanju odnos prema LGBT populaciji, slažem se da u društvu postoji problem, ali je pitanje gdje je granica naše tolerancije. Iz teksta sam shvatio da je glazbenik Bora Đorđević protiv Parade ponosa i da je ona nespojiva s nečim što je korisno za obrazovanje", kaže Miodrag Sokić, predsjednik Foruma, koji dodaje da najviše on odlučuje što će se pojaviti u časopisu.

Goran Miletić, član Organizacijskog odbora Parade ponosa 2013, tvrdi da je govor mržnje tipičan za Boru Đorđevića i dodaje da tekst objavljen na sajtu Foruma pokazuje prosvjetne radnike koji ponovno prednjače u negativnim stvarima, umjesto u pozitivnim.
 
"Tako se huška na mržnju, a tamo gdje ima mržnje, nema mjesta toleranciji", rekao je Miletić.
 
Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović protiv je ovakvih tekstova.

"Nije sporan ničiji stav, ali mi se ipak čini da nije u redu objaviti tekst s takvim kvalifikacijama na tom mjestu", rekao je Ognjanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara