Brazilsko selo prepuno djevojaka traži slobodne muškarce, ali postoji "kvaka"

Foto: Facebook

NOIVA DO CORDEIRO gradić je na jugoistoku Brazila, a u medijima je nedavno završio zbog jedne specifičnosti. Naime, u gradiću živi preko 600 žena i gotovo sve su slobodne.

Međutim, to nije jedino po čemu se ovaj grad razlikuje od ostalih.

Rijetke žene u braku svoje muževe šalju izvan grada kako bi zaradili za obitelj, a smiju se vratiti samo za vikende. Sinovi, s druge strane, moraju u svijet čim napune 18 godina.

Noiva do Cordeiro nastao je 1890. nakon što je Maria Senhorinha de Lima sa svojom obitelji protjerana iz susjednog grada zbog preljuba. Njoj se kasnije pridružilo još samohranih majki, preljubnica i žena koje su odbijale živjeti prema tamošnjim pravilima.

Žene u gradu većinom imaju između 20 i 35 godina, a mnogi smatraju da su žene u ovoj regiji prelijepe. No, čini se da su stroga pravila koja su ispočetka isključivala muškarce s vremenom odlučile ublažiti.

"Jedini muškarci koje ovdje susrećemo s nama su u rodu. Teško je nekog upoznati pa ljubav tražimo dalje, ali problem je to što stranci ne shvaćaju naš stil života. Sanjarimo o ljubavi i obitelji, ali ne želimo se odseliti", rekla je jedna 23-godišnja stanovnica.

Djevojke su stoga odlučile pozvati sve zainteresirane muškarce da ih posjete, ali upozorile su da moraju biti spremni na to da one postavljaju pravila.

"Društvo kojim upravljaju žene dobro je. Grad je uvijek uredan i organiziran, sve dijelimo i veće probleme rješavamo zajednički jer nema toliko natjecateljskog duha kao kod muškaraca", rekla je Rosalee Fernandes.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara