Brutalni napadi i život u strahu: Kako je živjeti u jednoj od najhomofobnijih zemalja na svijetu

Screenshot: YouTube

ŽIVJETI u Kingstonu i biti pripadnik LGBT zajednice nije jednostavno. Međutim, kada ste gay i beskućnik u jednoj od najhomofobnijih država na svijetu, vaša je svakodnevica neizdrživa.

Skupina mladih lezbijki, gayeva i biseksualaca koji žive na Jamajci na dnevnoj su se bazi suočavali s netrpeljivošću koja ih je u konačnici natjerala da žive u skvotovima smještenim u kanalizaciji koje nazivaju "gully".

Njihovim životima pozabavila se ekipa VICE-a koja je snimila i kratki dokumentarac koji se počeo širiti društvenim mrežama.

Iako njihovi životi prije odlaska u "gullyje" nije bio kao iz bajke, barem su izbjegli svakodnevne napade, a odvodima su pronašli barem kakav-takav mir iako su okruženi prljavštinom, žoharima i komarcima.

Spavaju na odbačenim madracima, kupaju se koristeći hidrante, a odjeću suše na zidovima golemih odvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, čak 80 posto populacije Jamajke gaji homofobne svjetonazore, a premda sama homoseksualnost nije ilegalna, još uvijek su na snazi prastari zakoni koji sežu do kolonijalnih vremena (za analni seks prijeti do 10 godina zatvora).

Kratki dokumentarac "Young And Gay: Jamaica's Gully Queens" bavi se životima mladih homoseksualaca i njihovom borbom protiv homofobije, čestih fizičkih napada i mržnjom s kojom se neprestano susreću.

Međunarodne udruge ističi Jamajku kako jednu od najhomofobnijih zemalja na svijetu. Napadi na homoseksualce često se događaju tijekom dana, a snimke istih šire se društvenim mrežama.

"U gullyju svakog dana proživljavamo dramu. Na nas bacaju kiselinu, a neke su ljude čak i raskomadali", govori jedan stanovnik Gully Queensa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara