Cate Blanchett poprilično oštro o "konzervama" i gayevima

Cate Blanchett poprilično oštro o "konzervama" i gayevima

Screenshot: YouTube

OSKAROVKA Cate Blanchett, koja glumi u novom filmu o lezbijskoj ljubavi iz 50-tih godina, rekla je danas na konferenciji za novinare u Cannes da se društvo nije znatno promijenilo od toga vremena. "Živimo u duboko konzervativnim vremenima. I svi oni koji misle suprotno budale su", rekla je Blanchett u razgovoru povodom premijere filma "Carol" na filmskom festivalu u Cannesu.

Rođena Australka podsjetila je i na to da je homoseksualnost nezakonita u brojnim državama na svijetu. Časopis Variety nedavno je napisao da je Blanchett bila u brojnim vezama sa ženama. "Koliko se ja sjećam, pitali su me jesam li bila u vezi sa ženama, na što sam ja odgovorila 'da, često'. No, ako govorimo o seksualnom odnosu sa ženama, odgovor je 'ne', ali to nisu napisali", rekla je Blanchett.

Film američkog redatelja Todda Haynesa dobio je odlične kritike festivalskih kritičara. U njemu se plašljiva i usamljena mlada trgovkinja koju glumi Rooney Mara zaljubljuje u elegantnu, bogatu stariju ženu koju igra Blanchett.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara