Dadin kanoćal: Analni seks, menstruacija, gutanje, plaća i ostale tabu teme u Hrvata

Dadin kanoćal: Analni seks, menstruacija, gutanje, plaća i ostale tabu teme u Hrvata

Foto: Mihaela Kristić/Index

TABU tema u našen društvu ima koliko i buva na seoskome pasu. Svaki dan se zakači nova, a svrbe i one stare. Od svih tabua seksualnost je najjači. Radije ćeš se razjapit u zubara negoli u ginekologa, iako ti zubima ni osvježivač prostora više ne može pomoć. O mnogočemu ne govorimo direktno i konkretno, a većina toga spada u tzv. "intimne stvari".

Intima nan je, očito, problematična jer ko se ne bi falio da ima čime? Kako obično biva, kad čovik neće da priča o svojin intimnin stvarima, o njima priča cilo misto. Često narod zna više pojedinosti o nekome negoli dotični sam o sebi. Npr. bračni par dobije dite, a muž misli da je njegovo. Ženinu tajnu narod drži za se, a njenog muža smatra kretenon.

U tabu teme spada i menstruacija. Mater ti objasni da je to stanje slično bolešćini, a bitna razlika je u tome što kod bolesti imaš neku nadu u ozdravljenje. Naučiš da se ne smiš kupat ni prat kosu, jedino još nisi sigurna ima li nepopravljive štete ako popiješ čašu vode. Prijateljice znaju još više od tebe; čule su da je Jednu u plićaku izila ajkula, skupa sa tamponon. Jednoj su se usta okrenila za možđane jer je oprala kosu treći dan. Niko ne zna koja je to "Jedna", ali nema sumnje da su priče istinite. Ti, nakon toga, za vrime menstruacije ne pereš niti zube.

U srednjoj školi se susrećeš i s onima koje smatraju da je menstruacija prirodna pojava, take proglašavaš droljama. Glavu pospeš praškon za suho pranje pa treći dan menstruacije pariš božićna jelka; bijele pahulje padaju s tebe i unosiš blagdansko raspoloženje u razred. Nisi jedina, ali, za razliku od drugih, imaš gustu kosu.

O seksu ti mater i ćaća govore još dok si u pubertetu. Prije negoli navečer odeš vanka, sažmu cili seksualni odgoj u dvi riči: "Čuvaj se!".  Zafaljujući njihovin mudrin savjetima u tridesetima si još uščuvana, a onda te mater počne pitat misliš li se udavat. Ćaća gleda teve i pravi se da ga tvoj odgovor ne zanima. Odjednon si u godinama kad je poželjno ne čuvat se, pa pritrčavaš priko semafora, voziš se na zip lajni, itaš se s planine u padobranu... Kad si učinila sve od čega si mogla poginit, a nisi se udala jer takvoj opasnosti ipak nisi dorasla, proglašavaš svoju udaju tabuon. Sažeto, u dvi riči, tako da te mater i ćaća razumu: "Čuvajte se!"  

Ako ti prijatejica priča kako je sinoć ona bila gori, a muž doli, to ne znači da joj seks nije tabu tema nego da je našla pozu za koju misli da je vrhunac emancipacije, dominacije, švaleracije, nje. Ne smiš tad pitat guta li spermu ili prakticira li analni seks. Gleda te ka da si je polila razblaženon solnon kiselinon, što za nju sperma i jest. Da nije, gutale bi i porno glumice. Analni seks čestita žena izbjegava smatrajući da to čine samo beštije u dokumentarcima koje izabere Đelo Hadžiselimović.

Protiv pedera nema ništa, ali taki joj neće uć u apartman. Ne smiš pitat ni jel je muž još tuče jer ti nije ni rekla da je mlati. To si čula i povezala s onin modricama koje vidiš na njoj. Možda je i pala. S obziron na štumak njenoga muža i omiljenu joj pozu, tresnila je s velike visine, ali đava je i tira verat se di ne bi nijedna koza.

Većina žena je odgojena tako da minimalno dekomodira muškarca u seksu pa je frigidnost (ali i impotencija) popriličan tabu. Takvoj ženi je lakše glumit negoli svršit, a ako i prestane glumit to ne znači da je počela držat do sebe nego da više ne drži do muža. Ako je u pitanju impotencija kod muškarca, on je aktivan na webu, psuje i svađa se po fejsu, pogotovo između 21.30-05.00. Svadljiv je i danju, ali to obavlja priko mesenđera. Što je problem s impotencijon izraženiji, utoliko češće u svakoj psovki jebe nešto.

I naše tzv. starlete su tabu samin tin šta ih ne zovemo pravin imenon. Ako je neoprezna, viđaju je sa starijin muškarcima ili na ju tjubu. Ako je oprezna, ne viđa je niko osin vlasnika jahte. Iako je ne pitate od čega živi i koliko zarađuje, non stop laprda o uspješnosti svoje karijere, npr. vodi neku firmu nekretnina i odlično joj ide (znaš da nepokretna imovina može bit jedino ona, u misionarskon položaju), direktorica je lanca nekih kompanija koje još nisu došle u Hrvatsku, a nema ih nać ni na internetu (znači da je u Bosni ili Srbiji njih desetak leglo s njon, ali se nisu snimali), traže je ka pjevačicu (nakon što je nastupila na Dori i jednon vjenčanju u Gornjoj Potleušici pročulo se da je oralno sposobna). Objasniš joj šta tabu tema jest pa do kraja dana drobite samo o bračnon paru s početka teksta.

O dici moreš pričat sa njihovin materama, ali tu je tanka granica između tabua i dozvoljenog. Mater će reć da joj je dite hiperaktivno, ne može se koncentrirat duže od sekunde, ali ako ti upotrebljavaš domaće izraze pa kažeš da joj je dite neodgojeno, razmaženo i bezobrazno, prešli ste granicu dozvoljenog... Uostalon, štaš joj ti prdoklačit kad nemaš svoje dice.

Ako rečeš kako ni ona ka podstanar nema svoga stana pa ipak umišlja da zna kućni red, posvadite se usrid kafića i odete ne plativši kafu. Konobar trče za onon koja je bliža, ti si na motoru, a ona vozi kolica. I s kacigon na glavi čuješ kako se hiperaktivno iskaljuje na konobaru.

Ne smiš našega čovika pitat ni kolika mu je plaća. To ja ka da si mu uša u zahod dok se nateže; neugodno mu je, vriđa mu dostojanstvo, a ti još pitaš koja je cijena toga. Pa nema tih para! Iznajmljivača isto ne smiš pitat koliko je zaradijo. Smiš pitat jel se namučio čisteći, jel mu koji kreten pokvarijo klimu, jesu li mu Talijani surgali krevet, ali nikako ima li on od toga kakve koristi.

Tabu je i biznismena pitat odakle mu pare. O tome se ne govori jer da se govori on ne bi bio biznismen nego robijaš. Možda ne u Hrvatskoj, ali u svakoj zemlji u kojoj se zakon poštuje.

Usidilicu se ne pita misli se udavat, bračni par bez dice ne pitajte ima li šta novo u njih, mater i ćaću se ne pita vole li se, ali babu morete pitat bilo šta... ionako vrti jezičinon brže od miksera i jedva dočeka ožbatit kakvu temu.

Ukratko, izaberi nešto osobno, o čemu ti se ne govori, pa kaži prijateljici. Osin činjenice da spavaš s njenin mužen jer to, uz tabu, može bit i ubojstvo u afektu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara