Dijamant "Ružičasta zvijezda" prodan za rekordnih iznos

Dijamant "Ružičasta zvijezda" prodan za rekordnih iznos

Screenshot: YouTube

"RUŽIČASTA ZVIJEZDA", besprijekorni ružičasti dijamant veličine šljive, prodan je za 76,3 milijuna švicarskih franaka (83,02 milijuna dolara) u srijedu u Ženevi, što je svjetski rekordna cijena za dragi kamen na aukciji, izjavili su iz dražbovne kuće Sotheby's.

"Dijamant je kupio Isaac Wolf i preimenovan je u Ružičasti san", rekao je Matthhew Weigman, direktor Sotheby'sa za komunikacije.

Wolfa, trgovca dijamantima iz New Yorka, predstavljao je ponuditelj na dražbi i Sotheby's kaže kako konačna prodajna cijena uključuje kupčevu proviziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno se četvero ljudi, među kojima i dvojica azijskih kupaca, natjecalo za ovalni dijamant koji je stavljen na prsten i teži 59,60 karata, rekao je Weigman.

Kada je Sotheby'sov dražbovatelj David Bennet udarcem bata u ženevskoj dvorani za prodaje označio završetak aukcije prolomio se pljesak. "Oprostit ćete mi", rekao je dok se dvoranom razlijegala melodija iz "Pinka pantera".

Ružičasta zvijezda, prava zvijezda Sotheby'eve prodaje dragulja u Ženevi, izrezan je i izglačan iz 132,5 karatnog nebrušenog dijamanta kojeg je iskopao De Beers negdje u Africi 1999., prema Sotheby'su koji kaže kako nema informaciju o njegovu točnom zemljopisnom podrijetlu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara