Dirljiva foto priča o obitelji, prijateljstvu, životu i smrti

Foto: Elin Hoylan

"PRIČA je započela kad sam čula za dvojicu braće koji su zajedno živjeli u Tessandenu, malenom naselju u blizini sela Vaga koje se nalazi u ruralnom dijelu Norveške", započinje svoju priču Elin Hoyland koja je na svojoj je službenoj stranici objavila seriju fotografija koje na jednostavan način govore o važnosti obitelji, prijateljstvu, životu i smrti.

Hoyland nas upoznaje s braćom Haraldom (75) i Mathiasom Ramenom (80), koji su cijeli život proveli na maloj farmi na kojoj su i odrasli. U jednoj fazi života živjeli su tamo s ostalim članovima obitelji, ali na kraju su ostala samo njih dvojica. Nikada se nisu ženili.

"Kada sam ih upoznala, sreli smo se u lokalnom supermarketu u koji su svaki tjedan odlazili kako bi kupili namirnice. Pojavili su se noseći na leđima goleme ruksake koji su bili prepuni hrane", rekla je Elin.

Fotografkinja je bila oduševljena njihovim jednostavnim načinom života u modernoj i naprednoj Norveškoj koja se neprestano mijenja, a foto-priču o njihovim posljednjim danima nazvala je "Braća".

"Cijepali su drva i obožavali gledati ptice koju su barem dvaput dnevno hranili. U slobodno vrijeme slušali su radio i čitali novine. Tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća Harald i Mathias iznajmili su televizor, ali ubrzo su shvatili da im oduzima previše vremena", rekla je Elin.

Na fotografijama tako možemo njihovu svakodnevicu, a ono što je mnoge dirnulo fotografije su njihove sobice koja na kraju ostaje prazna.

Ukratko, serija fotografija dirljivi je podsjetnik na ono najvažnije u životu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara