Djevojčica ispunila očevu posljednju želju: Otvorila obiteljski restoran i beskućnicima poslužila hranu na Božić

Foto: flickr.com, Shutterstock

NAKON što je njen otac prije nekoliko mjeseci poginuo u nesreći na radnom mjestu, desetogodišnja Gracie McNulty bila je shrvana. Ovo je trebao biti prvi Božić koji će ona i majka provesti bez oca i Gracie je odlučila učiniti ga vrijednim sjećanja. Uz majčinu pomoć, odlučila je pomoći onima kojima je to najpotrebnije i tako ostvarila očevu posljednju želju.

Naime, njen otac Craig bio je volonter u dobrotvornoj ustanovi koji je svake godine na Božić beskućnicima posluživao hranu. No, njegov je humanitarni rad otišao i korak dalje pa je tako obećao da će na ovaj Božić otvoriti obiteljski restoran u Yorkshireu koji će, između ostalog, beskućnicima dijeliti hranu na blagdane, prenosi Daily Mail.

No, Craig, inače krovopokrivač, početkom kolovoza pao je s krova i zadobio teške ozljede glave. Odvezen je u bolnicu, no zbog ozbiljnosti ozljeda, uskoro je preminuo. Gracie, odlučna da ispuni očevu želju, majci je rekla kako ovaj Božić želi proslaviti na drukčiji način."Rekla mi je da ne želi nikakve proslave, nije čak željela ni da imamo okićeni bor u kući. Umjesto toga, rekla je da želi otvoriti restoran koji je Craig imao u planu kako bi ljudima koji nemaju kamo za Božić mogli ponuditi topli obrok i kako će to baš onima koji nemaju ništa, zasigurno biti najbolji poklon“, rekla je Graceina ganuta majka Sharon.

Craigov plan Gracie i Sharon uskoro su i ostvarile te beskućnicima, osim toplog obroka, dijelile tople rukavice, šalove i čarape.

"Ovo je bio doista najbolji mogući Božić. Kad vidiš njihove izraze lica, znaš da se isplatilo. Drago mi je što smo to učinile, a bilo bi drago i mom ocu. Mislim da je ovo bila najbolja stvar koju smo mogle učiniti njemu u spomen. On je svoje vrijeme provodio čineći druge ljude sretnijima i nadam se da ćemo mi moći nastaviti tu tradiciju“, rekla je Gracie.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara