Dobre vijesti iz Indije: Populacija tigrova se oporavlja

Dobre vijesti iz Indije: Populacija tigrova se oporavlja

Foto: Hina/EPA/Abir Sultan

BROJ tigrova divljini u Indiji porastao je za 30 posto od 2010. godine, priopćio je u utorak ministar okoliša i šuma Prakash Javadekar i izrazio veliko zadovoljstvo zbog najnovijih ohrabrujućih podataka o očuvanja vrste.
 
"Sada imamo 2226 tigrova u 47 rezervata, dok smo 2010. imali tek 1700 jedinki. To je veliko postignuće", kazao je ministar.
 
Nacionalna uprava za očuvanje tigrova je ocijenila da je porastu broja tigrova pridonijela bolja zaštita tih životinja koje se u rezervatima osjećaju sigurnije pa se češće pare. Popis tigrova na cijelom područje Indije provodi se svake četvrte godine.
 
Indija se posljednjih godina silno borila protiv pada populacije tigrova koje ugrožavaju lovokradice i gubitak staništa. Godine 2001. u Indiji je bilo 3700 tigrova, a već u 2006. je taj broj pao na 1411 te malo porastao 2010., na 1700.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Prije stotinu godina Indijom je tumaralo oko 100 tisuća tigrova, a osim gubitka staništa za njihov drastičan pad najviše su odgovorne lovokradice koji ih ubijaju zbog velike potražnje u Kini i jugoistočnoj Aziji.
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara