Đorđe Balašević ususret utakmici Srbija - Hrvatska: Vrijeme je da pobijede normalni!

Foto: Press

USUSRET utakmici godine, dvoboju Srbije i Hrvatske koji će se ovog petka održati na Marakani, svoje je mišljenje o ishodu s javnosti podijelio i Đorđe Balašević.

Slavni glazbenik u intervjuu za srpski Kurir dotaknuo se brojnih detalja o strategiji, igračima i trenerima, ali i o navijačkim strastima. Upitan što misli tko će na kraju izaći kao pobjednik, odgovorio je: "Mislim da je vrijeme da konačno pobijede normalni i na terenu i na tribinama. Kao klinac gledao sam velike i odlične utakmice srpskih i hrvatskih timova, nacionalisti nisu smjeli ništa reći, što je dovelo do toga da sad mogu reći svašta. A momci samo igraju 'na dva gola'. Dokle ćemo im to kvariti?" te dodao: "Srbija ima motiv pokazati da je na svom terenu bolja nego što to plasman pokazuje, a Hrvatska želi osigurati još koji bod za Brazil. Znam da je za nas svaka utakmica 'utakmica desetljeća', ali ova, eto, nije i pored svih medijskih napora".

Dotaknuo se Balašević i trenera Štimca i Mihajlovića: "Rekao bih da su njih dvojica u ovom slučaju prije izbornici nego treneri, dolaze im formirani i dokazani igrači, nemaju ni dovoljno vremena ni dovoljno prostora da ih formiraju i ukomponiraju. Ne bih ih želio ocjenjivati, pogotovo stoga što Sinišu znam godinama, smatram ga prijateljem i pratim njegov trenerski rad, a hrvatskog izbornika sjećam se kao igrača. Ne znam koji je klub trenirao prije državnog".

Što se tiče igrača Balašević je pohvalio momke s obje strane: "Što reći o likovima koji igraju u najboljim ligama svijeta, o Vidiću, Ivanoviću, Modriću, Mandžukiću i ostalima. Ali, ja sam ipak samo jedan bezvezni retro tip koji je gledao Piksija, Deju, Šukera, Bobana. Da i ne spominjem svog osobnog junaka Ramba Petkovića. Kako da ih sad usporedim?", a za kraj je zaključio da ne treba udijeliti savjet srpskom izborniku: "Moj je savjet da ne sluša savjete. Gledam ove političare koji imaju po pet savjetnika. Zašto onda taj savjetnik nije ministar kad je tako pametan? To je kao da ja sad uzmem savjetnika za pisanje tekstova u refrenu, na primjer".

"Siniša je definitivno imao neku svoju koncepciju. Posljednji sam koji bi ga kritizirao. Siguran sam da će mu ta vrsta odlučnosti biti prednost u sljedećem angažmanu. Naša reprezentacija nije baš čedo nekog naročitog saveza i mislim da mu je prihvaćanje izborničkog mjesta veća greška od bilo koje u vezi s izborom igrača. Ali, da ne lažemo, meni bi uvijek igrali i Lane i Krasić i Basta. A Vidića bih čak i molio da to učini", zaključio je upitan o Mihajlovićevom izboru igrača.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara