Doskijao do Južnog pola: Prešao 500 kilometara u 18 dana i oborio rekord

Foto: Willis Resilience Expedition

PARKER LIAUTAUD  24. prosinca prošle godine postavio je rekord kada je doskijao od obale Antarktika do Južnog pola u 18 dana.

19-godišnji avanturist najmlađi je čovjek koji je došao do najjužnije točke Zemlje bez asistencije. U 18 dana prešao je put od 500 kilometara, piše Business Insider.

Parker je vođa ekspedicije nazvane "Willis Resilience Expedition". Ekspedicija je početkom prosinca krenula na Antarktik kako bi pokrenula istraživanje o utjecaju klimatskih promjena na naš planet, a cilj im je bio otkrivanje novih znanstvenih podataka i poboljšanje razumijevanja štetnosti tih promjena.

Tijekom prvog dijela misije, Parker i četvorica sudionika prešli su Antarktik u posebno dizajniranom vozilu te skupljali led i snijeg za studiju o globalnom zatopljenju.

Zatim su se Parker i Doug Stoup odvojili od ekspedicije i krenuli prema Južnom polu.

Parker, student geologije i geofizike na sveučilištu Yale, kaže da mu rekordi nisu važni i jedino što želi je napredak rasprave o globalnom zatopljenju. "Postizanje rekorda nije bio cilj, ali dobra je metafora koja upućuje na hitnost rasprave o klimatskm promjenama", zaključio je Parker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara