Dovoljna je jedna mutna fotografija da mašta podivlja: Tko je misteriozni Le Loyon?

Foto: Reddit

NEDAVNO se u pojedinim švicarskim medijima pojavila fotografija Le Loyona, misterioznog čovjeka koji već deset godina luta švicarskim šumama i plaši ljude.

Priču Le Loyon možemo bez problema svrstati u legende o Bigfootu ili čudovištu iz Loch Nessa. Naime, ovaj "misteriozni čovjek" nosi vojnu uniformu, a lice pokriva plinskom maskom. Iako nije agresivan, policija ga pokušava uhvatiti kako bi ga upozorila da ne plaši ljude.

Naravno, ove navučene i bizarne priče česta su pojava, a časopis Le Matin nedavno je objavio mutnu fotografiju na kojoj se, tvrde oni, nalazi upravo Le Loyon.

Kao što je to i inače slučaj s urbanim legendama, i ova ima nekoliko objašnjenja. Neki tvrde kako je riječ o psihički bolesnoj ženi, drugi da je riječ o čovjeku s kožnom bolesti, treći da je riječ o osobi opsjednutoj apokalipsom, a oni neskloni razvijanju suludih teorija, kako je riječ o mutnoj fotografiji koja ne dokazuje ništa osim da neki ljudi imaju bujnu maštu.

"Obitelji više ne odlaze u šumu. Ovo više nikome nije smiješno", rekao je lokalni farmer, a drugi pak dodaju da su se susreli s Le Loyonom koji bi se u njih "zabuljio na nekoliko minuta, a zatim se okrenuo i otišao".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara