Europa očarana zgodnim vojvodom koji želi postati francuski kralj: "On je pravi princ iz bajke"

Europa očarana zgodnim vojvodom koji želi postati francuski kralj: "On je pravi princ iz bajke"

Screenshot: YouTube

IAKO Francuska već stoljećima nije monarhija, u njoj i danas žive oni koji bi voljeli da potomci linije Burbona ponovno preuzmu prijestolje. Louis Alphonse de Bourbon, 41-godišnji vojvoda, onaj je kojeg bi mnogi voljeli vidjeti na tronu. Osim što ima pedigre koji bi posramio i englesku kraljicu, Louis Alphonse izgleda poput kraljevića iz bajke, piše Daily Mail. On je trenutno najstariji potomak kralja Luja XIV., zbog čega je prvi u redu za titulu. Ako ikada bude okrunjen, Louis Alphonse de Bourbon postao bi Louis XX.

Rođen je u Madridu, a taj je bankar praunuk španjolskog kralja Alphonsa XIII. i rođak kralja Phillipa VI. Osim toga, s majčine strane on je praunuk španjolskog diktatora Francisca Franca.

Iako je njegovo obiteljsko stablo jako šaroliko, mjesto na naslovnicama medija osigurao mu je njegov izgled. Blog Messy Nessy redovito objavljuje članke u kojima pretendenta na francusko prijestolje opisuje kao pravog komada. No o Louisu Alphonseu ne pišu samo blogovi, već je dobio svoje mjesto u španjolskom izdanju Vanity Faira, koji ga je stavio na naslovnicu, a magazin Hola! već je ispisao brojne stranice o zgodnom vojvodi.

No nisu baš svi toliko očarani Louisom Alphonsom, koji se 2014. godine oženio glamuroznom 13-godina mlađom Venezuelankom Maríjom Margaritom Vargas Santaellom, s kojom ima troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov rođak Juan Carlos I, bivši kralj Španjolske, nije toliko impresioniran ambicijama koje gaji Louis Alphonse, a navodno je potpuno poludio kad je dobio pozivnice na vjenčanje na kojima se vojvoda okitio svojom francuskom titulom, koja je više rezultat njegove želje nego stvarnosti.

Louis Alphonse pak može polagati pravo na Francovo španjolsko vojvodstvo, titulu koju je Juan Carlos stvorio 1975. i dao je Francovoj kćeri Carmen, čiji je Louis Alphonse potomak. Legitimisti tvrde da vojvoda, koji je dosad imao španjolsko državljanstvo, ima pravo na počasnu titulu francuskog princa nakon što je odlučio uzeti i francusko državljanstvo.

Iako je Louis Alphonse najzgodniji, on nije i jedini pretendent na francusko prijestolje. Pravo na krunu imaju četiri osobe, među kojima je i engleska kraljica, na temelju zahtjeva koji je u srednjem vijeku uputio kralj Edward III. Zahtjev je doduše povučen kad je francuska revolucija ukinula monarhiju 1801. godine, no po nekima ona i dalje ima pravo na krunu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara