FBI otkrio nove detalje o Marilyn Monroe

FBI otkrio nove detalje o Marilyn Monroe

Foto: marilynmonroe.com

U MEDIJIMA su se pojavile nove informacije o životu Marilyn Monroe, a one stižu iz tajnih FBI-jevih dokumenata.

Među tajnim dokumentima nalazi se i informacija o anonimnom pozivu iz 1956. godine u kojem se tvrdi da je Marilynin tadašnji suprug Arthur Miller komunist te da je i ona "odlutala u komunističku orbitu", prenosi New York Daily News.

Dokumenti su dosad bili skriveni, ali sad je javnosti dostupno više detalja. Tako je otkriveno da su neki ljudi s kojima se glumica družila bili zabrinuti za njezinu povezanost s Frederickom Vanderbiltom Fieldom, kojeg je bogata obitelj svojedobno razbaštinila upravo zbog njegovih ekstremnih ljevičarskih stavova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monroe je Fielda posjetila u Meksiku 1962., a "ta je situacija prouzročila priličnu zabrinutost među ljudima iz njezine pratnje, ali i članovima američke komunističke grupacije u Meksiku", stoji u dokumentima.

Otkriveni dokumenti pokazuju i koliko je opsežno i temeljito FBI pratio kretanja slavne glumice čija je smrt još uvijek obavijena velom tajni. Njezina su kretanja dokumentirana od 1955. godine i većinom se odnose na putovanja i druženja, u potrazi za eventualnim komunističkim vezama i svjetonazorima. U jednom segmentu navedeno je da su Monroe, ali i neki drugi kolege "zabavljači", tražili turističku vizu za Rusiju te godine, a u drugom se referiraju i na dijelove Mailerove biografije o glumici, koja je fokusirana na traženje odgovora o tome je li smrt slavne američke ljepotice naručila Vlada.

Unatoč svemu tome, FBI nikad nije pronašao dovoljno dokaza da bi sa sigurnošću ustvrdio da je Marilyn bila članicom komunističke partije: "Njezini su stavovi u potpunosti ljevičarski, ali ako je i bila aktivnim članom Partije, ta informacija nije bila poznata ljudima okupljenim u ogranku u Los Angelesu", stoji u zapisu unesenom u srpnju 1962. godine.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara