Falcao jednostavnom gestom pomogao spasiti život tinejdžeru

Falcao jednostavnom gestom pomogao spasiti život tinejdžeru

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAPADAČ Manchester Uniteda Radamel Falcao pomogao je 17-godišnjaku iz Kolumbije pronaći donora za transplantaciju srca, kazala je pacijentova majka Sara Fernández za novinsku agenciju Efe u Bogoti.

John Andrés Uyaban bio je na listi čekanja dvije godine, kad je Falcao za njegov slučaj saznao od svojih rođaka u Kolumbiji. To ga je nagnalo da na Facebooku objavi poruku: "Pomognite nam naći novo srce za Johna Andresa, 17-godišnjaka koji je prepun želje da se nastavi boriti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Deset dana nakon toga John Andres saznao je da će primiti srce drugog mladića iz Medellina, koji je poginuo u nesreći, prenosi Guardian.

Sara Fernández kazala je: "Zahvaljujem Bogu i Falcau - mi smo jako daleki rođaci. Preko njegova oca moji su bliži rođaci od njega tražili da se uključi u ovu akciju". Dodala je i da nije pričala direktno s njim jer je on zaposlen treninzima, "ali kad je saznao odmah nam je odlučio pomoći", napomenula je. Njezin je sin bio na operaciji ovaj tjedan i trenutno se oporavlja u bolnici.

"Čeka nas još jedna manja operacija i nadamo se da to nije ništa komplicirano. Uvijek sam se nadala da će nam Falcao pomoći jer je on javna osoba. Svi ga slušaju, a on je uvijek tako skroman i vjeruje u Boga", zaključila je Fernández.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara