Frances Bean Cobain prvi put javno o svom ocu: Ne volim Nirvanu, ali jedna me pjesma uvijek rasplače

Frances Bean Cobain prvi put javno o svom ocu: Ne volim Nirvanu, ali jedna me pjesma uvijek rasplače

Foto: Twitter

DOKUMENTARAC "Montage of Heck", o Nirvani i njenom frontmanu, izlazi uskoro, a uoči izlaska Rolling Stone je napravio intervju s Frances Bean Cobain, kćerkom preminulog Kurta Cobaina i Courtney Love, inače vizualnom umjetnicom koja je i izvršna producentica filma.

Poznato je da se 22-godišnja Frances Bean već godinama distancira od svojih slavnih roditelja, a nije sklona ni medijskim istupima, pa je ovo zapravo prvi put da otvoreno i javno govori o svom ocu koji je počinio samoubojstvo kada je ona imala samo dvije godine.

"Ne volim Nirvanu, žao mi je. Više mi se sviđaju Mercury Rev, Oasis, Brian Jonestown Massacre... Grunge scena mi nije zanimljiva. No, pjesma 'Territorial Pissings' mi je odlična, a jedna me njegova pjesma uvijek rasplače. 'Dumb'. U toj je pjesmi Kurt Cobain potpuno ogoljen, govori o svojim vlastitim doživljajima droge, osjećaju nepripadanja... On je samo želio da Nirvana uspije, nije htio biti nikakav glas generacije", rekla je Frances Bean za Rolling Stone.

U intervjuu je istaknula i to da razumije kako je njen otac bio, i još je, inspiracija i glazbeni idol mnogima, no, dodala je: "Da nije to, bio bi samo još jedan lik koji je napustio svoju obitelj na najgori mogući način... Da sam imala priliku odrastati uz svog oca, sigurna sam da bi to bilo nevjerojatno iskustvo".

A o filmu koji uskoro izlazi, Frances Bean je rekla: "Mislim da je to najbliži način onome kako bi sam Kurt ispričao svoju priču. To je priča o njegovoj borbi. Kada sam odlučila biti angažirana na filmu odmah sam jasno dala do znanja da ne želim od njegova života praviti nikakvu mitologiju ili romantičnu pripovijest. Film je emotivan, ali donosi stvarne činjenice o njemu i bendu".

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara