Glazbeni "gubitnici": Ovo su veliki svjetski hitovi koji se nikad nisu uspjeli plasirati na prvo mjesto ljestvica

Glazbeni "gubitnici": Ovo su veliki svjetski hitovi koji se nikad nisu uspjeli plasirati na prvo mjesto ljestvica

Screenshot: YouTube

BITI uvijek na drugom mjestu frustracija je koja nerijetko muči sportaše ili čak one pretjerano kompetitivne u običnim dnevnim situacijama.

A kad su u pitanju glazbeni hitovi, povijest pamti priličan broj slučajeva u kojima pjesme, koje su u međuvremenu postale legendarne, nikad nisu uspjele dostići prvo mjesto top ljestvica.

U ovom slučaju radi se o američkim ljestvicama, a BuzzFeed je sastavio popis onih za koje ćete se definitivno iznenaditi kad čujete da nikad nisu zasjele na taj "glazbeni tron".

Madonna, "Material Girl"

Madonna ima nekoliko hitova koji se nikad nisu našli na prvom mjestu američkih ljestvica, poput "Express Yourself", "Frozen", ili "Cherish", ali to što to nije uspjelo "Material Girl" prilično je nevjerojatno. Zaustavila ju je "Can't Fight This Feeling" REO Speedwagona.


Bob Dylan, "Like A Rolling Stone"

Jedna od najlegendarnijih Dylanovih pjesama također se nikad nije našla na prvom mjestu. Doduše, imao je priličnu konkurenciju, pretekli su ga Beatlesi s "Help!".


Prince, "Purple Rain"


Vjerojatno najpopularnija Princeova balada svoj je vrhunac 1984. godine dosegla drugim mjestom. Ali, to ga sigurno nije previše rastužilo s obzirom na to da su se na prvo mjesto iste godine plasirale i "When Doves Cry" i "Let's Go Crazy".


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bruce Springsteen, "Dancing in the Dark"

Jedan od najvećih Bossovih hitova nikad se nije probio na prvo mjesto, a za to su bili zaslužni "The Reflex" Duran Durana i Princeova "When Doves Cry".


Gnarls Barkley, "Crazy"

Ovaj je golemi hit slavnog dvojca na drugom mjestu sjedio čak sedam tjedana zaredom, "gledajući u leđa" hitu "Promiscuous" Nelly Furtado.


Lady Gaga, "Bad Romance"

Iako će ova pjesma vjerojatno zauvijek ostati najveći hit Lady Gage, u probitku na prvo mjesto zaustavila ju je "Empire State of Mind" Alicije Keys i Jay-Zja.


Jerry Lee Lewis, "Great Balls Of Fire"

Pjesma koja je obilježila karijeru legendarnog glazbenika nikad nije ugledala vrh američkih ljestvica. Za svojevrsnu utjehu - na prvom je mjestu ipak bila u Velikoj Britaniji.


The Beatles, "Twist And Shout"

Beatlesi su "smjestili" sami sebi. Naime, "Twist And Shout" nije se uspjela probiti na prvo mjesto jer je tamo zasjela "Can't Buy Me Love".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara