Goran Bregović u Arenu Varaždin stiže sa "Šampanjcem za Cigane"

Goran Bregović u Arenu Varaždin stiže sa "Šampanjcem za Cigane"

Foto: PR

ODBROJAVANJE do koncertnog spektakla Gorana Bregovića u Areni Varaždin 30.11. je otpočelo.

Za koncert na kojem će kultni glazbenik održati hrvatsku promociju svog albuma "Champagne for the Gypsies/Šampanjac za Cigane" vlada ogromno zanimanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bregović se sa svojim Orkestrom za vjenčanja i sprovode trenutno nalazi na svjetskoj turneji, a među brojne europske metropole uvrstio je i Varaždin, kao jedini grad u Hrvatskoj u kojem će u 2013. održati svoj višesatni koncertni etno spektakl i promociju aktualnog albuma, neposredno nakon povratka s rasprodane turneje u SAD-u i Meksiku.Inače, glazbeni su kritičari 12 Breginih originalnih etno uradaka s novog albuma "Champagne for the Gypsies" dočekali s velikim pohvalama, a na albumu je ostvario i nekoliko upečatljivih suradnji na pjesmama "Balkaneros" i "Presidente" s legendarnim Gypsy Kingsima, a surađivao je i s Eugeneom Hützom iz "Gogol Bordela", popularnim  Florianom Salamom iz Rumunjske i sjajnim novim talentom Selinom O’Leary iz Irske koja je na albumu prepjevala Severinin hit "Gade" na engleskom jeziku, te je nastala pjesma "On a Leash".
 
"Osobnito mi je drago što je album 'Šampanjac za Cigane' u posljednjih deset mjeseci na turneji doslovno obišao čitav svijet. Album je moja osobna reakcija na strahovit pritisak kojem su Romi izloženi svugdje u Europi. Istjeruju ih iz Francuske, iz Italije, pale im kuće u Mađarskoj, tuku ih u Srbiji i na našim prostorima. Kao da su Cigani problem ovog svijeta, ali to je potpuno pogrešno! Cigani su uvijek bili talent ovog svijeta. Ne možete naći ni jednog boljeg kompozitora u povijesti koji nije bio inspiriran, ili zadivljen ciganskom glazbom. Ja sam jedan od njih!", komentirao je Bregović.

Kako su nastajale pjesme "Balkaneros" i "Presidente" pogledajte u videima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara