Grupa umirovljenika tvrdi da zna gdje je Hitlerovo nestalo blago

Grupa umirovljenika tvrdi da zna gdje je Hitlerovo nestalo blago

Screenshot: YouTube

SKUPINA umirovljenih istraživača počela je bušiti ispod tla njemačkog industrijskog grada Wuppertala u potrazi za Jantarnom sobom, prostorijom u kojoj su skrivena sva blaga ukradena iz palače Petra Velikog u Rusiji tijekom nacističkog napada 1941.

Vrijednost blaga u toj sobi procjenjuje se na 250 milijuna funti, što je svrstava na vrh ljestvice želja lovaca na blago. Neki tvrde da su paneli sobe uništeni u sovjetskom napadu na grad Koenigsberg, dok drugi tvrde da je potopljena u alpsko jezero od strane nacista zadnjih dana rata.

Karl-Heinz Kleine i njegovi prijatelji s kuglanja tvrde da imaju dokaz da su je nacisti skrili pod ulice Wuppertala. Naime, grad je protkan tunelima i bunkerima, koje su iskopali nacisti, a Kleine tvrdi da ima informaciju da se baš u njima nalaze sanduci koji su stigli iz Koenigsberga početkom 1945. godine.

"Zapovjednik za Istočnu Prusiju Erich Koch, koji je umro u poljskom zatvoru 1986. bio je iz Wuppertala. Kako se Crvena armija približavala, naredio je da se blago spakira i donese u njegov rodni grad. Imamo studijske snimke i razgovarali smo s ljudima iz tog vremena. Nije želio ostaviti najveće svjetsko blago u regiji s nesigurnom političkom budućnošću, donio ga je ovdje, gdje je znao da će imati pristup do njega. U svoje dvorište", opisao je Kleine za Daily Mail.

Lokalne vlasti dale su njemu i njegovim prijateljima dopuštenje da kopaju po nacističkim građevinama, a lokalna tvrtka posudila im je opremu za bušenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu otkriti tko su naši izvori, ali ne radimo ovo iz zabave. Naći ćemo Jantarnu sobu ovdje", dodao je.

Doduše, nisu prvi koji su je pokušali pronaći. Geoges Simenon osnovao je nakon Drugog svjetskog rata Klub Jantarne sobe kako bi je pronašao.

Američki tim potrošio je sedam milijuna funti za bušenje jezera Toplitz u Austriji, jer su imali informaciju da je u ledu u travnju 1945. viđeno 27 kratera. Prema papirima iz Glavnog ureda SS-a, Jantarna soba spremljena je u 27 sanduka, a tim je pronašao drvene sanduke s ćiriličnim natpisima "krhko".

U knjizi objavljenoj 2011. godine tvrdi se da je soba skrivena u šumama istočne Njemačke. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara