Hrabra 8-godišnjakinja preuzela volan automobila kad joj se majka onesvijestila usred vožnje

Screenshot: KDFW/Fox

DJEVOJČICA iz grada Galena u Kansasu nedavno je pokazala količinu hrabrosti i smirenosti na kojoj bi joj pozavidjeli mnogi stariji ljudi.

8-godišnju Abby Porter mama Shelly vozila je u školu. U jednom trenutku Shelly je pozlilo i onesvijestila se. Abby je odmah zgrabila volan i nastavila voziti automobil. 

Policajac Jimmy Hamilton primijetio je kako automobil "leluja" na cesti brzinom od 30 kilometara na sat i pomislio je da netko vozi pod utjecajem alkohola. Kada se približio automobilu vidio je Abby za volanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je automobilom doći ispred nje kako bi ju zaustavio, ali Abby je mijenjala trake jer ga nije željela udariti. Onda joj je policajac doviknuo da mora svojim automobilom udariti u njegov kako bi se zaustavila.

"Nisam ju vidio da plače, iako sam prema izrazu njezinog lica i tonu glasa vidio da je prestrašena", rekao je Hamilton. Namjestio se ispred Abby, a ona se "zabila" u njegov automobil i zaustavila se. Hitna pomoć odvela je njezinu majku u bolnicu.

Malena Abby od policije će dobiti plaketu za iznimnu hrabrost u situacijama opasnim po život, a i Hamilton će biti nagrađen.

"Policajac je odradio savršen posao", pohvalio ga je šef policije u Galenu Larry Delmont.

Dallas News | myFOXdfw.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara