Hrvatski film proglašen najboljim turističkim filmom na svijetu

Hrvatski film proglašen najboljim turističkim filmom na svijetu

Screenshot: YouTube

PROMOTIVNI film turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, "The Heart Of Adriatic", na prestižnom festivalu Baku International Tourism Film održanom u glavnome gradu Azerbajdžana, osvojio je prvo mjesto, Golden Award, za najbolji promotivni turistički film, objavilo je Ministarstvo turizma na svojim stranicama.

U jakoj konkurenciji 68 filmova iz cijeloga svijeta bili su i filmovi iz Australije, Turske, Rusije, Slovenije, Azerbajdžana, Austrije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Latvije, Portugala, Danske, Finske, Grčke, Laosa, Bangladesha, Poljske, Ukrajine, Češke, a "The Heart Of Adriatic", redatelja Ivana Perića, proglašen je najboljim u kategoriji kratkih promotivnih filmova i reklama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"The Heart of Adriatic" četvrti je promotivni video uradak TZ Splitsko-dalmatinske županije, predstavljen javnosti u studenome prošle godine, te neupitno jedan od najuspješnijih, s više od milijun pregleda na You tube kanalu.

Uz film "The Heart of Adriatic", u Bakuu je u konkurenciji bilo još nekoliko filmova iz Hrvatske: o NP Brijuni Marka Vrdoljaka, o Novigradu Zorana Margetića te tri filma Ivana Perića, film o Starogradskom polju, te film o Makarskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara