Huljić pred natjecatelje postavio moralnu dilemu: Baš sam zločest!; Grašo komentirao zgodne cure

Huljić pred natjecatelje postavio moralnu dilemu: Baš sam zločest!; Grašo komentirao zgodne cure

Foto: Press

POSLIJE audicija i bootcampa "X Factor Adria" stigao je do faze natjecanja nazvane "Judges house", odnosno "Kuća sudaca" nakon koje će ostati 12 najboljih kandidata koje ćemo gledati u live emisijama.

U prethodnoj epizodi Željko i Massimo su izabrali svoje kandidate, a u ovoj su na red došli Tonči i Aleksandra koji su izabrali svoje finaliste: tri grupe i tri mladića. Kandidati stižu u Aleksandrinu i u Tončijevu kuću gdje oni uz pomoć svojih gostiju sužavaju izbor natjecatelja.

Tonči je odmah na početku izrazio nadu da će ga kandidati iznenaditi svojim napretkom jer, kako kaže, cilj cjelokupnog natjecanja je napredak. Aleksandra smatra da se najbolji uvijek lako prepoznaju i da je bitnije od vokalnih sposobnosti kakav je netko čovjek jer, kako kaže, publika to prepoznaje i nagrađuje. Izjavila je i da od danas upoznajemo novu i drugačiju Aleksandru koja ne oprašta greške.

Kuća sudaca 1 – Tonči Huljić

Huljić je na početku izašao pred svoje kandidate, poželio im sreću i predstavio svog prijatelja koji mu je pomogao u izboru, a to je Petar Grašo.Pred Tončija i Petra prva izašla je grupa Infinitas u kojoj su braća i sestre iz Zagreba. Dva brata i tri sestre nastupili su s prepoznatljivim narukvicama za koje se šale da će ih dovesti do pobjede. Izvode pjesmu "Terca na tišinu" grupe Silente. "Niste se osramotili, ali to sam svakome rekao do sada", bio je Tončijev kratak komentar. Nakon toga s Grašom je prokomentirao da mu je nedostajalo više ekspresije jer su kandidati bili previše koncentrirani na pjevanje.

Sljedeći su bili momci iz podgoričke grupe Highway - Marko, Petar i Luka. Na audiciji su se predstavili autorskom pjesmom kada im je Aleksandra rekla da su slatki kao šećer. Zatim su u Bootcampu izveli pesmu "Krug" grupe EKV koja ih je dovela do Kuće sudaca. Za ovu fazu pripremili su pjesmu grupe Haustor "Uzalud pitaš". Tonči je pita Petra za mišljenje. "Ne mogu reći da imam neku ozbiljniju zamjerku. Tri momka koja dobro sviraju, dobro pjevaju...", kazao je. Marko je rekao Antoniji da je mnogo teže pjevati ovako nego pred publikom jer nema povratne reakcije, samo muk.

Zatim je nastupila grupa U la la koju čine tri djevojke iz Zagreba i Splita - Veronika, Korina i Eni. One su spojene u grupu, pa su u Bootcampu imale mali sukob s Aleksandrom jer im je rekla da se ne osjeća jedinstvo dok pjevaju. Pred Tončija i Petra izašle su s pjesmom Parnog valjka "Sve još miriše na nju". Tončijev komentar bio je ponovo da se nisu osramotile, dok je Grašo kazao: "Lijepo je vidjeti da se Dalmacija i Zagreb slažu".

Na redu su nakon toga bili Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović iz Sarajeva koji su na audiciji oduševili i publiku i žiri svojim obradama poznatih pjesama u beatbox stilu, a zatim i u bootcampu svojom obradom pjesme "Da je tuga snijeg" Dina Merlina. Momci imaju veliku želju pobijediti, a Antonija ih je ispratila pred žiri uz komentar da se od njih mnogo očekuje. Izveli su Stingovu pjesmu "Desert Rose", naravno, u beatbox stilu. Tončijev komentar bio je da je trema malo učinila svoje, ali da im to neće uzeti za zlo. Dilema o kojoj je razgovarao s Petrom leži u tome što ovi momci još mogu pružiti.

Četvrta grupa koja je izašla pred svog mentora je 9Control koju su na početku činila tri dečka, a zatim im se na Tončijevu inicijativu u bootcampu priključio četvrti član, mladić koji je prvo ispao, Faris Pinjo. On ne želi ponovo ispasti i zato će grupa dati sve od sebe da se predstavi u što boljem svijetlu. Za ovu fazu natjecanja su izabrali pjesmu "To the Moon and back" koju u originalu izvodi Savage Garden. Tonči je bio ugodno iznenađen kako su se momci uklopili.

Posljednje koje su izašle pred mentora i gostujućeg suca su Anđeline, ženska grupa koju čine četiri djevojke. Baš kao što je slučaj s muškom grupom 9Contol, na početku su bile tri članice, a na Tončijevu inicijativu im se pridružila Milica Lojić. Anđeline smatraju da se osim po pjevanju izdvajaju i po energiji i izgledu, a kažu da najviše komplimenata dobivaju od muškaraca iz ostalih grupa. Posebno im se sviđa jedan od članova spomenutog muškog benda oko kojega vode borbu. Djevojke misle da su najbolje, a Tonči se našalio: "Šećer dolazi na kraju. Sada ćemo vidjeti kakav ste vi šećer, da ne bude ono gorko sladilo". One su izvele Beyonceinu pjesmu "Crazy in love" u nešto drukčijem, sporijem aranžmanu. Njihovi kolege natjecatelji koji su pratili nastup preko ekrana bili su oduševljeni, posebno članovi muškog benda. Tonči je zadovoljan, baš kao i Petar koji je izrazio zadovoljstvo onim što je čuo, ali i vidio. Zatim su komentirali između sebe kako svaka od njih ima jaku osobnost, ali da ipak dobro funkcioniraju zajedno.

Tko je prošao dalje

Kad je došlo vrijeme za saznavanje odluka, Highway je bio prvi na redu. Oni smatraju da su im najveće konkurencija Anđeline koje, po njihovim riječima, sigurno prolaze. Huljić ih nije pustio dalje, ali im kazao i da imaju jake osobnosti, upečatljiva lica, ali i da im fali autorska komponenta. Smatra da moraju imati svoje pjesme da bi se razlikovali od običnih bendova.

Sljedeće su na redu bile Anđeline i U la la. Huljić je Anđelinama kazao da se dvoumi jer ne zna nijedan ženski bend s naših prostora koji je uspio. Bendu U la la kazao je da je svaka ostala svoja i da se osjećalo da ne stoje iza onoga što su predstavile. Anđeline je pitao jesu li dobre same po sebi ili misle da su se istaknule zato što su drugi bendovi podbacili. Uglas su kazale: "Same po sebi", na što je Tonči kazao: "Zato ste i prošle". Bend U la la je ispao.

Bend 9Control bio je idući i poručili su da misle da postoji velika šansa da uđu u Tončijevih tri. On im je kazao da su bili dobri, ali da je u njihovom nastupu osjetio da jedan od njih četvorice stvara disbalans u grupi. Dao im je nekoliko minuta nasamo da razmisle tko je od njih višak. Momci su se prenerazili kad su to čuli, a Faris je uvjeren da je on višak, iako ostali nisu mislili tako. Tonči je njihove reakcije otišao promatrati u režiju gdje je kazao da je ovo test i "moralna prepreka" za grupu da bi vidio vjeruju li dovoljno u sebe. Kad se vratio i pitao ih koja je odluka, oni su šutjeli, na što im je Huljić kazao: "Svaka čast, prošli ste upravo zato što ste svi zajedno!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga odluku su čekali braća i sestre iz benda Infinitas. Tonči je kazao da je izbor pjesme jedina svijetla točka u njihovom nastupu. Kazao im je da su podbacili, ali i da, s druge strane, šalju poruku obiteljskog zajedništva i to im je najveća prednost. Zatim je pozvao i Adnana i Tarika da im se pridruže. Ostalo je mjesta samo za jednu grupu. Tonči smatra da Adnan i Tarik od prvog nastupa nisu pokazali ništa novo pa ih je poslao na čekanje. Grupa Infinitas prolazi dalje.
 
Huljić je poslije odlučio zvati produkciju da bi urgirao da i Adnan i Tarik prođu dalje. Tražio je za njih "wild card" i kazao im da ne zna što će biti, ali navija da bude sve u redu.

Kuća sudaca 2 - Aleksandra Kovač

Aleksandrina gošća bila je Kaliopi. David iz Makedonije bio je oduševljen gošćom i zagrlio je, a zatim je uslijedio grupni zagrljaj i selfie.Prvi se predstavio mladić iz Ohrida, Bobi Mojsovski, koji je oduševio na audiciji pesmom "Bed of Roses", a zatim i u bootcampu kada su Željko i Massimo izjavili da im je žao što nije u njihovim grupama. On smatra da je njegova prednost čist vokal i to što je tenor. Nastup je posvetio svojoj devojci Valeriji s kojom se upoznao preko Twittera. Izveo je pjesmu "Always" koju u originalu izvodi Bon Jovi. Kaliopi i Aleksandra su se složile da je on tipičan pop rock izvođač i da je izuzetno muzikalan.

Zatim je nastupio Siniša Vidović koji je na audiciji i u bootcampu pokazao kompletan scenski nastup i osvojio sve svojim plesom. Mladi Zagrepčanin je s pet godina ostao bez oca, a bio je izuzetno vezan i za očuha kojeg je izgubio prije dvije i pol godine, a koji ga je uvijek podržavao u bavljenju glazbom. Za svoj večerašnji nastup odabrao je pjesmu "Nov čovjek" koju inače izvodi Jacques Houdek. Svi su bili oduševljeni emocijom koju je Siniša pokazao, pa mu i konkurenti plješću i čestitaju.

Treći mladić koji je stigao do Kuće sudaca bio je David Temelkov, dvadesetdvogodišnjak iz Skoplja koji je rasplakao Aleksandru pjesmom "Tajno moja" u bootcampu. Pred svojom mentoricom i njenom gošćom izveo je pjesmu "Angels" Robbieja Williamsa koju je posvetio svom djedu. Kaliopi su krenule suze nakon njegovog nastupa. Voditelj Aleksandar Radojičić kazao je da je zvijezda rođena.

Poslije njega vidjeli smo Beograđanina Iliju Mihailovića koji ima samo 16 godina. On je, da bi pokazao koliko mu sve ovo znači, počeo trenirati da bi skinuo višak kilograma na koji mu je Željko Joksimović skrenuo pažnju. "Thinking out loud" Eda Sheerana je pjesma kojom se predstavlio Aleksandri i Kaliopi. Zadovoljan je svojim nastupom.

Pretposljednji kandidat za večeras bio je Milan Bukilić iz Podgorice koji se drugi put prijavio za "X factor". Pričao je o svojoj djevojci Rachel, strankinji u koju je jako zaljubljen. Iako ima samo 18 godina, kaže da je radio svakakve ludosti zbog ljubavi. Izveo je pjesmu Zdravka Čolića "Kao moja mati". Jedini zaključak Kaliopi i Aleksandre bio je da im predstoji jako teška odluka. Aleksandra je kazala i da ima najbolju grupu.

Na kraju je nastupio Antonio Krištofić iz Opatije koji je još na audiciji pokupio sve simpatije žirija zbog svog raskošnog vokala. U Beograd je došao s mamom koja ga prati od prve audicije. Njegov tata radi na naftnoj platformi, pa "X factor" gleda na YouTubeu. Ovaj mladić pjesmu Tošeta Proeskog "Još uvek sanjam da smo zajedno" odlučio je posvetiti svojoj tajnoj simpatiji. Pred žiri je izašao s rečima: "Šećer na kraju, ja se nadam". Poslije izvođenja kazao je da Aleksandru da mu je ovo najbolji nastup dosad i da misli da je bio savršen, a Aleksandra i Kaliopi u isto vrijeme komentirale su da je imao i bolje nastupe.

Tko je prošao dalje

Prvi su odluku čuli Antonio i Bobi. Obojica su se nadali da će proći u live emisije. Aleksandra je kazala Bobiju da je već izgrađen pjevač koji ima sigurnost i kontrolu nad svojim glasom i scenskim nastupom. Antonio, po njenom mišljenju, nije bio na nivou koji je pokazao na prethodnim nastupima. Ipak, njena odluka je da Bobi, koji se čak spominjao kao jedan od favorita, ispadne jer smatra da "X factor" nije program za njega. Antonio je prošao dalje.

Zatim su na red došli Ilija i Siniša. Aleksandra je Siniši kazala da poštuje umjetnike poput njega koji imaju više talenata, dok za Iliju smatra da posjeduje šarm i nježnost koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iliji je kazala da vijesti nisu dobre, već odlične i on prolazi dalje. Zbog toga što slijedi faza natjecanja u kojoj će pred svakog pjevača biti postavljeni teži vokalni zahtjevi, Aleksandra odlučuje eliminirati Sinišu iz daljeg natjecanja.

Na kraju su ostali Milan i David. Aleksandra je rekla da misli da je David večeras otpjevao pjesmu kao da je pisana za njega, ali da ima problem s intonacijom, ritmom i frazom. Za Milana smatra da je beskrajno talentiran, ali je bilo puno detalja koji nisu bili dobri. Na kraju odlučuje da David prolazi dalje. Ipak, on nije presretan jer je dobio kritike koje nije očekivao. S obzirom na to da je izabrala tri kandidata, Aleksandra je priopćila Milanu da ne ide dalje. Ipak, i ona će se, kao i Huljić, "potruditi uvjeriti produkciju" da se on priključi mladićima koji su prošli.

Dakle, u live emisije idu Antonio, Ilija i David. Poslije pobjedničkog selfieja, Aleksandar je objasnio gledateljima kako mogu glasanjem preko Facebooka vratiti u natjecanje kandidata koga žele. Naime, od 12 natjecatelja koji su ispali u ovoj fazi, gledatelji imaju mogućnost jednog sudionika, koji bude imao najviše glasova, vratiti u show. Glasanje počinje odmah nakon završetka epizode i traje do 17.05., kada će u prvoj emisiji uživo voditelji objaviti tko će zahvaljujući glasovima biti automatski vraćen u natjecanje kao ravnopravan borac za titulu najboljeg.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara