Hvalila se bogatstvom i luksuzom na društvenim mrežama pa je sad pod istragom

Foto: Instagram/Popularmanila

BOGATA mlada Filipinka pod istragom je zbog ne plaćanja poreza nakon što je na internetu objavila fotografije na kojima se hvali svojim luksuznim životnim stilom.

Njezino je ime Jeane Napoles, ima 23 godine, a i majka joj je u problemima sa zakonom - i ona je pod istragom i to zbog jedne od najvećih novčanih prevara u povijesti Filipina, u koju su uključeni i neki političari, piše Daily Mail.

Jeane je društvene mreže obilato koristila kako bi pokazala koliko se dobro (i bogato) provodi u SAD-u, na fotkama koje je objavljivala moglo se vidjeti skupocjenu odjeću, nakit i automobile, a nakon toga je u svojoj zemlji, gdje se procjenjuje da 28 posto ljudi živi u siromaštvu, naišla je na brojne kritike.

Ali, njima je privukla i pažnju Porezne uprave i policije te je sad pod istragom zbog utaje poreza. Glasnogovornica Porezne izjavila je: "Pratimo što se događa u medijima i na internetu. Tako smo čuli za njezine postupke". Dodala je i da nije u pitanju politički progon već jednostavno ne plaćanje državi: "Bila u pitanju njezina ili majčina krivica, netko će ići u zatvor", pojasnila je.

Napoles, studentica modnog dizajna, posjeduje apartman u Ritz Carltonu u Los Angelesu, koji se procjenjuje na 1,3 milijuna dolara te još jednu nekretninu u svojoj zemlji vrijednu 339.000 dolara. Porez u SAD-u navodno nije platila od 2008. godine, a samo za posljednje dvije godine procjenjuje se da je dužna 744.00 dolara. Apartman je stavljen na prodaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara