Ima 18 godina, bogatstvo od 30 milijuna dolara i dobar savjet za vas

Screenshot: BBC

VJEROJATNO ste već čuli za ovo čudo od djeteta. Nick D'Aloisio imao je samo 17 godina kada je prodao svoj aplikaciju "Summly" Yahoou i zaradio 30 milijuna dolara. Svoj uspjeh proslavio je skromno - odlaskom na posao. Sada živi relativno normalan život u Londonu i završava školu.

Jedan je od najmlađih milijunaša i poduzetnika na svijetu, a Wall Street Journal nedavno ga je prozvao inovatorom godine. Sada je punopravni član inženjerskog tima u Yahoou.

Nick je dao intervju za "Entrepreneur" i izrazio svoje mišljenje o poduzetnicima. "Mislim da se neki poduzetnici previše fokusiraju na ideju, a nedovoljno na planiranu implementaciju i kvantificiranje uspjeha. Planovi, patenti i implementacija jednako su važni kao i početna ideja", kaže Nick.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i savjet za mlade poduzetnike koji još čekaju svoju prvu pravu priliku. "Primarni cilj onoga koji želi uspjeti trebalo bi biti usvajanje svih potrebnih vještina. Danas na internetu imate puno dostupnih izvora za to. Programiranje, razvoj posla, dizajn, marketing i ostalo. Budite neustrašivi i nemojte se bojati neuspjeha. Nema boljeg načina učenja od sistema pokušaj-pogreška", zaključio je mladi milijunaš.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara