Index ekskluzivno na Peppersima u Dublinu: Provjerite što vas u kolovozu očekuje u Zagrebu

Index ekskluzivno na Peppersima u Dublinu: Provjerite što vas u kolovozu očekuje u Zagrebu

Foto: Index

DUBLIN - asocijacije: vilenjaci, Guinness, Sveti Patrick, U2, zelena boja, mladići koji pohotno Hrvaticama ližu dojke, nogomet i ostali klišeji.Naime, kad dođete u ovaj prekrasan, prijateljski nastrojen, europski grad, shvatite kako nije sve u pjegavim narančastim momcima i djevojkama, nogometu i pivi. A bome ni u religiji. Crkva Svete Marije pretvorena je u prekrasnu pivnicu, a razgledavanje crkve Svetog Patricka naplaćuje se pet eura. Doduše, u parku Svetog Patricka smijete besplatno sjesti i odmoriti te uživati ako vas vrijeme posluži. On je izgrađen u čast velikanima poput Jamesa Joycea i Samuela Becketta te nikad nije prazan.

U blizini se nalazi i Guinnessov pub te Temple Bar, a nedaleko od centra je i muzej vilenjaka. Osim turističkih atrakcija i buseva na dva kata koji neprekidno cirkuliraju gradom vozeći turiste, u irskoj atmosferi možete uživati bilo gdje ako se maknete desetak kilometara od centra. Tu su pubovi i restorani u kojima uživa lokalno stanovništvo bez ometanja poljskih, kineskih ili američkih foto bliceva.Jesmo li spomenuli da su Irci izuzetno ljubazni ljudi? Jesu, naime, ako se izgubite ne samo da će vam pokazati kamo da idete nego će vas vjerojatno do tamo i odbaciti. Osim što su druželjubivi, uživaju i u kvalitetnoj glazbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Stoga ni ne čudi što se grupa Red Hot Chili Peppers na svojim europskim turnejama vraća upravo u taj grad. Tako su i u utorak navečer zasvirali na otvorenom stadionu u Croke Parku. Predgrupa je bio, ni manje ni više, nego Noel Gallagher i High Flying Birds koji su odsvirali nekoliko novih pjesama te legendarnu pjesmu Oasisa - "Don't Look back In Anger". Isti dan u Dublinu, Noel je najavio samostalni koncert za kolovoz kad, podsjetimo, Peppersi sviraju u Hrvatskoj.Red Hot Chili Peppersi su nakon toga izašli na pozornicu te u svojih sat i pol vremena nastupa odsvirali po nešto sa svakog albuma. Iako je na stadionu bilo oko 50.000 ljudi, nije popunjen maksimalni kapacitet od oko 80.000 ljudi. Kažu nam Irci - utorak je, a i recesija je učinila svoje zbog čega se sve manje izlazi, a ulaznice su im sve skuplje. Ipak, to nije spustilo atmosferu jer su se ljudi zbijali u redovima pokušavajući doći što bliže pozornici. Naravno, najviše se pjevalo na hitove poput "Californication", "Under the Bridge", "Universally Speaking", "Dani California", "Other Side", "Can't Stop" i "Around The World".

Osim toga, odsvirali su i pjesme s posljednjeg albuma "I'm With You" - "Monarchy of Roses" te "Adventures of Rain Dance Maggie". Tijekom koncerta se publici obraćao isključivo Flea, prvo rekavši kratko: "Veoma smo jebeno sretni što smo opet s vama večeras. Volimo vaše gostoprimstvo te uživamo imati koncerte kod vas" te se naposljetku pozdravio s publikom nakon dugog "jamanja" tijekom čega su odsvirali "Sunday Bloody Sunday" U2-a te bis završili s "Give It Away".
Pojedinci su bendu zamjerali slabu komunikaciju s publikom, ali oni koji redovito prate Pepperse znaju da su press konferencije rijetke, intervjui još rjeđi, a komunikacija s publikom minimalna. Peppersi komuniciraju svojim zvukom, imaju izvrstan VJ-ing, a oni koji u tome uživaju ništa drugo ni ne trebaju.

Pa tko voli, nek' izvoli - 29. kolovoza u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara