Index vas vodi na koncert Gorana Bregovića

Index vas vodi na koncert Gorana Bregovića

Foto: Press

JOŠ SU samo dva dana ostala do koncertnog spektakla Gorana Bregovića u Areni Varaždin 30. studenog.

Za koncert na kojem će kultni glazbenik održati hrvatsku promociju svog albuma "Champagne for the Gypsies/Šampanjac za Cigane" vlada golemo zanimanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bregović se sa svojim Orkestrom za vjenčanja i sprovode trenutno nalazi na svjetskoj turneji, a među brojne europske metropole uvrstio je i Varaždin, kao jedini grad u Hrvatskoj u kojem će u 2013. održati svoj višesatni koncertni etno spektakl i promociju aktualnog albuma, neposredno nakon povratka s rasprodane turneje u SAD-u i Meksiku.

"Osobito mi je drago što je album 'Šampanjac za Cigane' u posljednjih deset mjeseci na turneji doslovno obišao čitav svijet. Album je moja osobna reakcija na strahovit pritisak kojem su Romi izloženi svugdje u Europi. Istjeruju ih iz Francuske, iz Italije, pale im kuće u Mađarskoj, tuku ih u Srbiji i na našim prostorima. Kao da su Cigani problem ovog svijeta, ali to je potpuno pogrešno! Cigani su uvijek bili talent ovog svijeta. Ne možete naći ni jednog boljeg kompozitora u povijesti koji nije bio inspiriran, ili zadivljen ciganskom glazbom. Ja sam jedan od njih!", komentirao je Bregović.

Inače, glazbeni su kritičari 12 Breginih originalnih etno uradaka s novog albuma "Champagne for the Gypsies" dočekali s velikim pohvalama, a na albumu je ostvario i nekoliko upečatljivih suradnji na pjesmama "Balkaneros" i "Presidente" s legendarnim Gypsy Kingsima, a surađivao je i s Eugeneom Hützom iz "Gogol Bordela", popularnim  Florianom Salamom iz Rumunjske i sjajnim novim talentom Selinom O’Leary iz Irske koja je na albumu prepjevala Severinin hit "Gade" na engleskom jeziku, te je nastala pjesma "On a Leash".

 
Najbrže od vas nagrađujemo s pet puta po dvije ulaznice, a svoje podatke šaljite na e-mail adresu index.nagrada@gmail.com s naslovom "Goran Bregović". Dobitnici ulaznica bit će obaviješteni putem e-maila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara