Index vas vodi na koncert Harisa Džinovića

Foto: Press

DANAS će se u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održati koncert "Glazbena trilogija" Harisa Džinovića.

Fanovi će doći na svoje jer Haris za večeras priprema doista jedinstven repertoar – koncertom će u jednoj večeri objediniti bosanske sevdalinke, starogradske pjesme i romske pjesme. Naravno, neće izostati ni autorski hitovi i pjesme koje su već prerasle u njegove evergreene, iz njegova bogatog glazbenog opusa. Bit će to koncert pjesama za dušu, po odabiru samog Harisa Džinovića!

Kralj meraka, kako ga fanovi često nazivaju od milja, ne skriva da su upravo romske pjesme i sevdalinke imale velik utjecaj na njegov glazbeni izričaj, te da baš svaku pjesmu koju odabere za svoj koncertni repertoar, ali i album, mora biti po njegovom ukusu. "Svaka se moja pjesma mora se prvo meni svidjeti, mora me dirnuti. A nakon svih ovih godina, ako biste analizirali sve stilove koje pronalazite u mojim pjesmama, onda ćete u njima vrlo lako naći snažan utjecaj ruskih cigana, španjolskih interpretacija, starogradskog melosa i naravno, sevdaha", naglašava hitmejker Haris Džinović, koji će danas zagrebačkoj publici prirediti jedan od najzanimljivijih i najtraženijih ovogodišnjih koncerata.

O kontinuiranoj popularnosti ovog vrsnog kantautora i glazbenika na našim prostorima ne treba posebno govoriti, dovoljno je reći da je i posljednjim albumom "Magic" oborio sve rekorde slušanosti, a hit "Muštuluk" ima gotovo 30 milijuna pregleda na YouTubeu.

Koncert producira Tomislav Kašljević, a ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na blagajni dvorane Lisinski, te u sustavima www.ulaznice.hr i www.eventim.hr.

A Index vam dijeli pet karata. Ono što trebate napraviti jest odgovoriti na jednostavno nagradno pitanje:

Što će uključivati večerašnji repertoar Harisa Džinovića?


Najbrži igrači s točnim odgovorima bit će nagrađeni, a svoje odgovore možete sa svim svojim podacima i naslovom "Haris Džinović" slati na index.nagrada@gmail.com. Nagradna igra traje dok se ne podijele sve karte pa požurite! Dobitnici će biti obaviješteni e-mailom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara