Indexova kolumnistica odlazi u London: Komičarka Andrea Andrassy 5 će tjedana nastupati po Velikoj Britaniji!

Foto: Privatne fotografije, Darja Štravs Tisu

AKO već niste gledali njezine urnebesne stand- upove ili je slušali je na radiju, sigurno ste je zamijetili kao Indexovu kolumnisticu koja za Index Rouge piše  "Dnevnik gradske cure". Ona je Andrea Andrassy, uspješna hrvatska komičarka koja je nedavno dobila poziv da mjesec dana nastupa po Velikoj Britaniji! Simpatična Andrea u London odlazi danas, a mi smo je uspjeli uloviti prije samog leta te saznati detalje o uzbudljivoj, novoj avanturi.1. Kako je došlo do angažmana u Londonu?


Jednostavno se tako poklopilo. Odradila sam par mini-turneja na engleskom s britanskim komičarima i često smo pričali o londonskoj sceni. Nakon nekog vremena sam odlučila da je to nešto što moram probati. Znam da idem već negdje dvije godine. Htjela sam otići već prošle godine, ali sam prije Londona htjela završiti faks, tako da tamo idem bez opterećenja i razmišljanja o rokovima.

2.  Koliko će trajati tvoj boravak u Londonu?

Idem na pet tjedana, biti ću tamo cijeli deseti mjesec. Vraćam se na Noć vještica, jer obožavam zagrebačke tulume na taj dan.

3. Hoćeš li nastupati u više klubova ili imaš dogovor s jednim.

Nastupam posvuda, imam agenta koji mi pronalazi gaže na raznim mjestima - od hotela, do klubova i konferencija. Između ostalog, dva dana nakon što stignem u London, letim za Budimpeštu na snimanje Comedy centrala.

4. Hoćeš li izvoditi svoje uobičajene šale ili imaš novi materijal pripremljen posebno za englesku publiku?

Imam kombinaciju - uvijek moraš prilagoditi fore, ali generalno se držim svog smjera. Glavna razlika je u tome što ću tamo pričati iz perspektive Hrvatice, što će im, nadam se, biti zanimljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5. Jesi li već bila u Londonu? Gdje ćeš živjeti?

Nisam nikad bila tamo, a živjet ću u sobi koju sam unajmila i koja košta više od moje mjesečne plaće. London je skup k'o vrag, zato sam za ovo štedjela godinu dana.

6. Imaš li tremu?

Iskreno, trenutno još uvijek nisam svjesna da idem, cijelo vrijeme mi se čini kao da netko drugi ide tamo, a ja samo pakiram stvari. Ali znam da ću se početi tresti kada avion poleti (ne samo zbog toga što je neki dan onaj jedan sletio bez kotača).

7. Čemu se najviše veseliš?

Trenutku kad ću stati nasred ceste i shvatiti da sam tamo, i da znam doći do stana bez da slučajno sjednem na bus za Manchester. Tome, i dućanima na Oxford streetu, čula sam da je to mjesto na koje ljudi odlaze bankrotirati s guštom.

8. Hoćeš li nove kolumne za Index pisati iz Londona? Hoćemo li u njima pratiti tvoje doživljaje?

Naravno, laptop je spreman, ja sam isto, kolumna i dalje stiže na Index svakog utorka u 14 sati. A sad vas pozdravljam, jer ne smijem zakasnit na avion! 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara