Instagram je odvalio na ove genijalne fotke koje imaju "magično" opuštajuće djelovanje

Instagram je odvalio na ove genijalne fotke koje imaju "magično" opuštajuće djelovanje

Foto: Instagram/Brittany Wright

AMERIKANKA Brittany Wright obožava dvije stvari - fotografiranje i hranu. A onda je spojila to dvoje i napravila seriju odličnih fotografija, pod nazivom #FoodGradients, na kojima prikazuje hranu na zapravo sasvim jednostavan, a opet, potpuno drugačiji i originalan način. Na njenim fotografijama hrana je složena, organizirana i najčešće poredana po nijansama. Radove objavljuje na Instagramu, koji je potpuno oduševljen njenim fotkama, a razlog zbog kojega ljudi obožavaju njene radove nije samo u umjetničkom momentu, već priča ima i svoje znanstveno uporište.

Poznato je, naime, da organiziranost i "red" na fotografiji ili slici djeluju smirujuće na oko promatrača, a kada se u priču ubace hrana i boje, učinak je opuštajući i može čak imati i antistresno djelovanje.

Brittany, zahvaljujući svojim fotografijama "organizirane hrane", trenutno ima oko 100.000 sljedbenika na Instagramu, a njeni se radovi pojavljuju u sve većem broju svjetskih medija. Nedavno su o njoj pisali i New York Magazine, Mashable te BuzzFeed, a mnogi od portala i časopisa, uključujući i Business Insider, proglasili su je jednim od najzanimljivijih korisnika za praćenje na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da više pažnje obratimo na hranu, da malo drugačije sagledamo voće i povrće, na primjer, da vidimo koliko su ustvari divni", rekla je Brittany za BuzzFeed, a u intervjuu za Yahoo Food izjavila je da joj je cilj biti "kombinacija Andyja Warhola i Marthe Stewart".

Kako piše Business Insider u svom članku o Brittany, ona je upravo krenula na putovanje kroz SAD, a na svom će putu fotografirati hranu na farmama diljem zemlje. Tisuće njenih obožavatelja na Instagramu, ali i oni ostali kojih je sve veći broj, jedva čekaju te njene nove radove. A dosadašnje, osim u galeriji, možete vidjeti na njenom profilu na Instagramu ili na njenoj web stranici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara