Instagram odsad može prodavati vaše fotografije bez vašeg znanja i od toga nećete dobiti ni lipe

Instagram odsad može prodavati vaše fotografije bez vašeg znanja i od toga nećete dobiti ni lipe

Foto: Shutterstock

NAJPOPULARNIJI servis za objavu fotografija, Instagram, uveo je promjene u privatnosti prema kojima može oglašivačima prodavati fotografije svojih korisnika bez da ih o tome obavijesti.

Kako bi to spriječili korisnici imaju samo jednu opciju: "ugasiti" svoj profil do 16. siječnja.

Osim toga promjene znače da Instagram može informacije o svojim korisnicima dijeliti na Facebooku, a ova je odluka na noge podigla korisnike društvenih mreža, pri čemu su je neki nazvali "samoubilačkim potezom", prenosi BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove promjene stigle su nakon što je Facebook u travnju za milijardu dolara kupio Instagram, a ranije ovog mjeseca Facebookova je dopredsjednica za marketing Carolyn Everson izjavila: "S vremenom ćemo smisliti kako da monetiziramo Instagram".

Obavijest o promjenama na Instagramu glasi: "Možemo dijeliti vaše informacije sa servisima koji nam omogućuju da vam pružamo ovu uslugu i partnerima oglašivačima. Kako biste nam pomogli da isporučimo plaćene i sponzorirane sadržaje ili promocije, pristajete da nam tvrtke smiju platiti kako bismo objavili vaše korisničko ime i fotografije, u vezi s plaćenim ili sponzoriranim sadržajem ili promocijom, bez ikakve naknade za vas".

Ipak, napomenuto je da izmijenjena pravila neće utjecati na činjenicu tko je vlasnik fotografije ili tko od drugih korisnika može vidjeti vaše fotografije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara