Inteligentnija od Stephena Hawkinga: Trogodišnja Alice postala jedna od najmlađih članica Mense

Inteligentnija od Stephena Hawkinga: Trogodišnja Alice postala jedna od najmlađih članica Mense

Foto: Mensa

ONA ima samo tri godine, ali uz engleski govori i ruski, čita, pjeva, pleše i slika. Međutim, ovo nije sve, malena Alice Amos iz Guildforda u Engleskoj postala je jedna od najmlađih članica Mense koja okuplja najintelignetnije ljude svijeta.

Alice je tako na testu inteligencije postigla rezultat od 162, a to joj je osiguralo mjesto u malom društvu (10% stanovništva) natprosječno inteligentnih stanovnika ovog planeta. Primjerice, pretpostavlja se da fizičar Stephen Hawking ima IQ između 160 i 165.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Presretni smo što je Alice postala naš član. U Mensi stvaramo pozitivno ozračje za razvoj talentirane djece koja se kod nas imaju priliku družiti s drugom djecom sličnih intelektualnih sposobnosti", rekao je John Stevenage, izvršni direktor britanskog ogranka Mense.

Malena Alice krenula je u predškolsku ustanovu Rydeshill u Guildfordu, gdje pohađa napredne tečajeve matematike i engleskog jezika i literature, prenosi Daily Mail.

Ipak, najmlađa osoba koja je ikada primljena u britansku Mensu, bila je Alice Ten Roberts koja postala članica sa samo dvije godine i četiri mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara