Iz "X Factora" ispao "jedan od najboljih"; Massimov komentar: "Ovo je na razini karaoka"

Iz "X Factora" ispao "jedan od najboljih"; Massimov komentar: "Ovo je na razini karaoka"

Foto: Press

NAKON prošle emisije kojom je show "X Factor Adria" ušao u svoju "najuzbudljiviju fazu", i koja je trajala gotovo četiri sata, a u kojoj se nije dogodilo ništa značajno, večeras je uslijedila druga po redu live emisija u kojoj gledatelji glasaju i odlučuju o tome tko ide dalje.

Večeras su finalisti (David Temelkov, Nikola Marjanović, Antonio Krištofić, Jelena Đurić, Nina Simić, grupa 9Control, te ekipa koju su gledatelji glasovanjem vratili u show - dvojac Adnan i Tarik te Milan Bukilić) izvodili pjesme s Eurosonga, koji je završio sinoć i čiji je pobjednik Švedska, odnosno upravo Mans Zelmwerlow koji je gostovao u prošloj emisiji "X Factora".

Prvi su nastupili Adnan i Tarik s pjesmom "For real". "Dragi moji momci, sjećam se kada ste se tek pojavili ovdje, a vidi vas sada", rekao im je Massimo i dodao još pohvala na račun njihova napretka. "Ja već vidim da će ovo biti jedna prava, uzbudljiva eurovizijska večer", rekla im je Aleksandra, a pohvalama su se pridružili i Huljić i Joksimović.

Potom je nastupio Antonio Krištofić. Izveo je pjesmu "Gori vatra" koju je 1973. na Eurosongu izveo Zdravko Čolić. "Bio si fantastičan, stvarno to mislim. Obrati više pažnju baš na ovaj stil. Ti si taj vokal. Ovu je pjesmu napisao, mislim, Kemal Monteno. To je taj duh", rekao mu je Joksimović. "Ja bi malo više muškosti u nastupu", dodao je Huljić, s kojim se složio i Massimo. "Antonio, bio si perfektan", rekla je Aleksandra koja je iskoristila priliku da pozdravi obitelj Kemala Montena, a onda je ispričala i anegdotu o tome kako je Antonio, kada je pozvala momke na druženje u svoj stan, u njenoj dnevnoj sobi pjevao s daljinskim u ruci umjesto s mikrofonom.

Zatim je nastupio Nikola Marjanović. Izveo je stvar "Pokušaj" s kojom se Bosna i Hercegovina predstavljala na Eurosongu 2008. U jednom je dijelu zaboravio tekst, i žiri je to primijetio. "Bez daljnjega imaš najbolji scenski nastup od svih večeras, mislim, do sada, ali... Kladili smo ovdje između sebe u kojem ćeš dijelu zaboraviti tekst", rekao mu je Huljić, a žiri se složio da takve stvari "neće tolerirati". Massimo mu je, pak, dao podršku: "Ja isto nekad zablokiram, ali kad ja zablokiram onda stvarno ozbiljno zablokiram, a ti si to izveo tako da publika gotovo nije ni primijetila".

Uslijedio je nastup Jelene Đurić koja je otpjevala "Nebo" Nine Badrić. "Bilo je perfektno", komentirao je Joksimović. "Kao žena ženi, moram ti reći da si sve ljepša i ljepša", rekla joj je Aleksandra, te dodala: "Bilo je nekih nepravilnosti u intonaciji, ali pokazala si onu svoju suštinu, to sam čekala, bila si sjajna". Massimo je također rekao da je bila sjajna, ali njega je zabrinulo to što kandidati nisu modno usklađeni. "Nikola je bio maloprije u fraku, i ti si sad u fraku. Žao mi je što to nisam prije primijetio", rekao je Massimo.

Potom je nastupio Milan Bukilić. Otpjevao je "Džuli" i posvetio ju svojoj maci "koja tu pjesmu jako voli". "Odlična izvedba", rekao je Joksimović. "Malo si u nekim momentima bio falš, ali nema veze. Bilo je vrlo šarmantno", rekao mu je Huljić. "Da se režija sjetila staviti dvije plesačice iza tebe, bilo bi bolje, ali ti si se svejedno izvrsno snašao. Jako si simpatičan", rekao mu je Massimo.

Zatim je nastupila Nina Simić. Otpjevala je pjesmu "Euphoria". "Ovo nije bilo najbolje, bilo je dosta falševa. Mislim da ovo nije bila prava pjesma za tebe. I sugerirala bi Željku da poradi s tobom na tim problemima koji se pojavljuju iz emisije u emisiju", rekla joj je Aleksandra. Massimo je ponovno u fokus stvari stavio scenu i dodao opasku o plesačima, ali dotaknuo se i same izvedbe. "Što se toga tiče, ovo večeras bilo je na razini karaoka", rekao joj je. "Trebala si i ti pustiti onu šumicu ispod pazuha, kao Loreen", pokušao je Huljić omekšati atmosferu nakon Massimove oštre kritike. 

Stigli su 9Control. Grupa je izvela pjesmu "Hold me now" Johnnyja Logana. Publika je podivljala. I Massimo. "Apsolutno najbolje dosad", rekao im je ushićeno i dodao: "Bravissimo". Pohvale su se izredale i od ostalih članova žirija. "Vi se u prvom redu zabavljate sami", rekao im je Huljić. 


Zadnji je nastupio David Temelkov s pjesmom "Crno i belo". "Ovaj put si malo pokazao i mangupa u sebi, to mi se dopalo", rekao mu je Huljić. "A meni se to nije dopalo, to što si gurnuo rekvizit", nije se složio Joksimović. "Davide, jasno da je bilo dobro. Međutim, čini mi se da u tvom glasu postoji samo ta jedna boja... Prošli put je to pasalo u pjesmi, sad nije baš. Pjesma mora biti krojena prema tebi, ne obrnuto, tu si odmah u neugodnoj situaciji", rekao mu je Massimo. "Dominiraš, bravo", bila je jasna Aleksandra. 

Voditelji su potom objavili da su linije za glasovanje upravo zatvorene, a kao gosti nastupili su Roma Sijam. A onda su stigli rezultati. Dalje idu: 9Control, Jelena, Antonio, David, Nina.

"Pjesmu spasa" pjevaju Nikola i Milan

Prvi je nastupio Milan s pjesmom "Žute dunje", a zatim Nikola koji je otpjevao stvar "Stay". 

Joksimović je glas dao Milanu, rekavši da je Nikola već u neku ruku na sceni, te da Milanu treba dati šansu, a Aleksandra je rekla: "Ja moram pitati publiku, ove što glasaju, što oni rade uopće. Kako su se ova dva vrhunska izvođača našla sada ovdje". A onda je glasala za svog kandidata, za Milana. "Večeras je bilo stvarno loših izvedbi i tužno je da su njih dvojica tu gdje jesu. Glasam za svoga kandidata, za Nikolu", rekao je Massimo.

Presudio je Huljić koji je svoj glas dao Milanu. "Nikola, ovo je iz istog razloga koji je naveo Željko. A što je što se tebe tiče, i tvoje karijere, planova... Što god i kad god ti bude trebalo, tu sam. Sjest ćemo za stol i sve se dogovoriti", poručio je Nikoli Huljić.  

Sutra je sljedeća live emisija, a od osam kandidata koji su nastupili večeras, Nikola tako ne ide dalje. Ovaj razvoj situacije nije naišao na odobravanje ni kod žirija, ali ni kod korisnika i obožavatelja na društvenim mrežama. "Užasno, dvojica odličnih, a oni koji večeras nisu zaslužili proći - prošli su.." glasi jedan od brojnih (sličnih) komentara na Facebooku "X Factora".

Nikola Marjanović vs. Milan Bukilić #pesmaspasa #LIVE #xfactoradria

Posted by X Factor Adria on Sunday, 24 May 2015
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara