Iz azila Dumovec poručuju: Udomite starijeg psa, upoznajte istinsku zahvalnost

Iz azila Dumovec poručuju: Udomite starijeg psa, upoznajte istinsku zahvalnost

Screenshot: YouTube

TUŽNO je vidjeti starijeg psa ostavljenog u skloništu. Međutim, najgore je kad štene uđe u azil i u njemu dočeka starost. Jer, koliko god djelatnici činili da im život bude ugodniji, životinje u skloništu žive u kavezu i nemaju svoj dom. Vrijeme im prolazi u gledanju ljudi koji prolaze pored njih, ne primjećujući ih, zaustavljajući se kod štenaca. Neki od njih su izgubili nadu, više ne prilaze posjetiteljima. Znaju da neće biti odabrani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U azilu Dumovec je mnogo prekrasnih pasa koji imaju tek nekoliko godina, ali zato spadaju u starije, teško udomljive pse. Udomljavanjem starijeg psa možete svjedočiti suosjećanje i vrijednost svakog života bez obzira na godine. Djelatnici azila uvijek preporučuju odrasle pse, jer oni su otvorene knjige – znate njihovu veličinu, osobnost, a sve te informacije olakšavaju izbor pravog psa. Stariji psi su odani i zahvalni, ne uništavaju namještaj i papuče, ali još uvijek vole potrčati za loptom i biti zaigrani.

Odrasli psi imaju toliko ljubavi za dati i ništa ne vole više na svijetu nego je davati. U skloništima, stariji psi su zadnji koji se udome. Zato razmislite o udomljavanju odraslog psa, nećete požaliti, jer vaša odluka će biti nagrađena bezuvjetnom ljubavi i odanošću. Možete pružiti starijem psu najbolje godine njegovog života, a u isto vrijeme, oplemeniti svoj život.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara