Izbačena s maturalne večeri: "Haljina je imala izreze do prepona, a nije nosila donje rublje"

Izbačena s maturalne večeri: "Haljina je imala izreze do prepona, a nije nosila donje rublje"

Foto: Alexis Craft

ALEXIS CRAFT, 16-godišnja učenica srednje škole iz Alabame izbačena je s maturalnog plesa jer je ravnateljica škole zaključila da su prorezi na njenoj haljini protivni pravilima odijevanja. Alexis nije dočekala kraj maturalne večeri srednje škole J.M. Tate, koju pohađa prijatelj s kojim je došla.

"Haljina je sprijeda imala proreze sve do prepona. Kad je hodala oni su se rastvarali, a ispod nije nosila ništa", rekla je ravnateljica škole Marsha Regina.

Djevojka tvrdi da je nosila donje rublje te da nije znala da škola ima pravila odijevanja. Istu haljinu nosila je na maturalnu večer svoje škole i nije imala nikakvih problema. Čak su i osobe koje su provjeravale odjeću srednjoškolaca na ulazu odobrile njenu haljinu, no ravnateljica Regina tvrdi da su svi srednjoškolci dobili pravila odijevanja s kupljenom ulaznicom za maturalni ples.

Alexis tvrdi da je bez problema prošla kontrolu na ulazu, ali tijekom ulaska u dvoranu zaustavio ju je drugi djelatnik škole i poslao nazad na ulaz. Tamo su joj podigli srednji dio haljine pred ljudima.

"Nisam im to dopustila. Žena ga je podigla i pogledala moje donje rublje. To nije primjereno", ispričala je i dodala da su joj nakon toga rekli da se vrati u drugoj haljini. Ona je odlučila da se uopće neće vraćati.

"Bila sam ponižena, kao da su me zlostavljali odrasli i izgubila sam samopouzdanje. Htjela sam otići što brže jer se nisam htjela rasplakati pred ljudima koji su me osramotili", rekla je za AL.com.

Tvrdi da ne želi da je ljudi žale. "Samo želim dokazati da djevojke degradiraju i zlostavljaju odrasli, iako nose nešto što u čemu se osjećaju udobno i sigurno, kako bi spriječili da dečki imaju neke misli", poručila je.

Ravnateljica škole pak tvrdi da joj nitko nije podizao haljinu. "Prvo smo je pustili jer je haljina padala ravno i izgledalo je kao da na sebi ima veliki kaput. Kad je počela hodati shvatili smo koliki su prorezi na njenoj haljini", ispričala je.

Alexis je haljinu naručila od lokalne dizajnerice Destani Hoffman, jer je htjela imati drugačiju haljinu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara