Jahting prostitucija: Srpske pjevačice, plesačice i manekenke nude seks u zamjenu za šoping

Ilustracija: Shutterstock

DJEVOJKE od dvadesetak godina, najčešće manekenke i plesačice u beogradskim klubovima, preko ljeta odlaze u Crnu Goru i preko posrednika, za par stotina eura, na jahtama nude seksualne usluge klijentima među kojima su nerijetko i mnoge poznate osobe, piše Blic.

Akcija crnogorske policije “Porto” pokazala je kako nije riječ o izoliranih slučajevima tzv. "jahting prostitucije". Naime, uhićena Mileva Kilibarda i njezin pomoćnik Senad Medunjanin bili su glavni organizatori lanca prostitucije iz Kotora.

Kilibarda je bila zadužena za ugovaranje vrste usluga i tarife s klijentima, a Medunjanin je djevojke odvozio i dovozio na mjesto sastanka.

Seks u zamjenu za šoping

Najveći broj djevojaka u društvo bogataša dospijevaju preko osobnih poznanstava i potpuno dobrovoljno.
 
"Za razliku od ranijih godina, kada su makroi u prostituciju uvlačili siromašne djevojke koje su u Crnu Goru dolazile iz Moldavije ili Ukrajine tako što su im oduzimali putovnice i tako ih prisiljavali da rade sve što im se reklo, danas obične djevojke, razne plesačice, pa i studentice tijela prodaju za stotinu do dvije stotine eura. Neke od njih i ne uzimaju novac na ruke, već seksualne usluge mijenjaju za odlazak u šoping ili sjedenje u skupim kafićima u kojima im klijenti cijelu noć plaćaju pića. Djevojke iz Srbije se za prostituciju regrutiraju i preko raznih modnih agencija ili izbora za miss. Njihov prvi 'ispit' najčešće je upravo 'jahting prostitucija' u Crnoj Gori, a zatim nastavljaju 'biznis' po arapskim zemljama", rekao je novinaru Blica sugovornik koji je želio ostati anoniman.

Na jahtama i poznate pjevačice i manekenke

Valja dodati i kako se ne radi samo o luksuznim jahtama već i poznatim budvanski hotelima, kasinima i noćnim klubovima. Mušterije su najčešće tajkuni, a čak i neke poznate pjevačice, manekenke i ostale estradne umjetnice za dan proveden u njihovom društvu dobivaju i tisuću eura.

Isto tako, sve je popularnija i gej prostitucija pa se na jahtama može naći sve mladih muškarac koji iz regije dolaze u Tivat.

Elena Krsmanović iz nevladine organizacije Astra tvrdi da do sada u Crnoj Gori nisu registrirani slučajevi trgovine ljudima s ciljem seksualne eksploatacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara