Jay-Z žrtva navodnog pokušaj ucjene zbog snimki vrijednih 15 milijuna dolara

Screenshot: YouTube

REPER Jay-Z navodno je žrtva pokušaja ucjene vezanog uz snimke za koje se mislilo kako su izgubljenje.

Producent Chancey Mahan radio je s reperom od 1998. do 2002. godine. Nedavno ga je u Los Angelesu policija ispitivala u vezi njegovog posjedovanja master snimki za koje reperov tim sumnja da su nestale 2002. godine. Procjenjuje se kako snimke vrijede minimalno 15 milijuna dolara.

Mahan je navodno kontaktirao "Live Nation", kompaniju za promociju koja je partner s Jayevom izdavačkom kućom "Roc Nation" i rekao kako će snimke staviti na aukciju ili će za njih prihvatiti 100 tisuća dolara. Kada je pristao na 75 tisuća dolara otišao je na sastanak s reperovim timom koji su tada već kontaktirali policiju.

Mahan je priveden i snimke su mu oduzete dok se ne otkrije kome pripadaju. Nije uhićen, ali policija ga istražuje zbog ucjene. Jay-Z je protiv njega podigao tužbu zbog krađe.

Mahan se obratio TMZ-ju i kaže kako bi Jay-Z trebao biti zahvalan što je čuvao njegove snimke. Kaže kako su optužbe o ucjeni glupost i kako ništa nije ukrao već je samo želio 100 tisuća dolara kao naknadu za to što ih je toliko dugo čuvao.

Tvrdi kako je Jay-Z 2002. godine bio "glupi klinac koji je pušio travu" i bio neoprezan sa svojim intelektualnim vlasništvom.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara