Je li ispunio očekivanja? Napokon smo dočekali prve scene iz novog "Mad Maxa"

Je li ispunio očekivanja? Napokon smo dočekali prve scene iz novog "Mad Maxa"

Screenshot: YouTube

SA SIGURNOŠĆU se može reći da je četvrti nastavak "Mad Maxa" jedan od najiščekivanijih filmova u povijesti.

Film se pripremao 15 godina, a na početku je redatelj George Miller ponovno htio snimati s Melom Gibsonom. No, nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001., projekt je otpisan. Kada ga je redatelj ponovno oživio, Gibson je već bio prestar za ulogu Maxa Rockatanskya.

"Mad Max: Fury Road" četvrti je nastavak franšize, započete 1979. godine, koja je od Mela Gibsona u ulozi policajca koji se bori protiv bandi okorjelih kriminalaca u post-apokaliptičnoj pustoši Australije stvorila svjetsku filmsku zvijezdu, a od Millera cijenjenog redatelja akcijskih filmova.

Radnja "Fury Roada", koji će se u kinima početi prikazivati iduće godine, postavljena je 45 godina u post-apokaliptičnu budućnost, a Miller kaže da je cijeli film "105-minutna potjera kroz pustoš".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva tri nastavka usredotočena su na borbu za gorivo, nužno za preživljavanje u pustoši u kojoj vlada bespoštedna borba za opstanak. Tri desetljeća kasnije Miller kaže da su ista pitanja bitna.

"Na mnogo načina svijet je sve bolji, ali bi još uvijek puno toga moglo poći po zlu", kaže Miller.

A sad smo napokon dobili i uvid u to kako će film izgledati: na Comic Conu je objavljena prva najava, koja je sad stigla i do YouTubea.

Provjerite jesu li vam očekivanja ispunjena i koliko će vam se teško biti strpjeti do 15. svibnja 2015.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara