Još ima dobrih ljudi: Nisu imali novaca za sprovod majke, a onda je stigla neočekivana pomoć

Screenshot: ABC

RENEE FINNEY umrla je 7. svibnja u svom domu u Moreno Valleyju.

Iako joj je prije godinu dana dijagnosticiran rak, njezino troje djece nije mislilo da će im majka umrijeti tako brzo. Njihova agonija dodatno se povećala jer nisu imali 10 tisuća dolara koliko im je potrebno da bi organizirali sprovod.

U želji da skupe barem dio tog iznosa organizirali su prodaju kolača. Tijekom prodaje napisali su pisma svojoj mami, stavili ih u balone i onda ih pustili u zrak. "Nedostaješ mi i nadam se da ćeš me uskoro posjetiti jer imam pitanja koja ti želim postaviti, zašto si morala otići tako brzo", pisalo je u jednom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od balona sletio je 50 kilometara dalje, na kućni prag Yvette Melton. Pismo ju je dirnulo i odmah je odlučila da mora saznati o kome se radi.

Na internetu je zahvaljujući imenima iz pisma uspjela naći Reneeinu osmrtnicu, nazvala je pogrebno poduzeće i oni su joj potvrdili da obitelj nema novaca za sprovod. Kada je svom šefu Jerryju Halamudi ispričala sve o svom otkriću, oboje su se složili da moraju pomoći djeci.

U kratkom roku uspjeli su skupiti više od 12 tisuća dolara i zahvaljujući tome djeca će 23. svibnja dostojno pokopati svoju majku.

"Želim vam zahvaliti, zahvalni smo vam, poslao vas je Bog. Moja mama nije imala životno osiguranje, a želite svoju majku odmah pokopati, veličati ju... ovo znači sve mojoj obitelji", rekla je kći Karries.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara