Još ima dobrih ljudi: Ove će vam dirljive priče vratiti vjeru u čovječanstvo

Još ima dobrih ljudi: Ove će vam dirljive priče vratiti vjeru u čovječanstvo

Screenshot: YouTube, bbc.co.uk, Foto: BuzzFeed, Helsinki-Syndrome

UNATOČ tome što nam se ponekad čini da je svijet bešćutno i hladno mjesto, uvijek će postojati tople ljudske priče koje će nas uvjeriti u suprotno.

Niz takvih dirljivih događaja izdvojio je BuzzFeed, a mi vam prenosimo neke od njih.

1. Na gay prideu u Chicagu, noseći majice na kojima je pisalo "I'm Sorry", pojavila se kršćanska skupina The Marin Foundation kako bi iskazala žaljenje zbog načina na koji se Crkva odnosi prema LGBT osobama.

2. Skupina Japanaca treće dobi prijavila se za volontiranje pri rješavanju nuklearne krize u Fukushimi kako se mladi ljudi ne bi morali izlagati radijaciji.3. Dvojica Norvežana spasila su ovcu koja je s litice upala u uzburkani ocean.4. Knjižara ostavlja vrata otvorena i poslije radnog vremena kad posjetitelji mogu knjige uzeti i platiti naknadno, a ukoliko netko nema novca i želi čitati, može ih uzeti potpuno besplatno.5. Starica je, uz napojnicu od 20 dolara, omiljenom konobaru ostavila i dirljivu poruku u kojoj mu zahvaljuje na gorko-slatkoj uspomeni na njezinog pokojnog sina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


6. Ova podružnica lanca brze hrane Subway svakog petka nudila je besplatan obrok beskućnicima.7. Smanjenju nezaposlenosti na osebujan način odlučili su pomoći vlasnici ove kemijske čistionice u Portlandu. Nudili su besplatno čišćenje odijela svakoj nezaposlenoj osobi koja je trebala ići na razgovor za posao i na taj način pomogli više od 2,000 ljudi.8. Usred Rio de Janeira ovaj je čovjek odlučio svoje cipele pokloniti djevojčici bez doma.9. Dirljiva interakcija između djevojčice iz Gvatemale i turista kojeg je netom upoznala.10. Dvojica dječaka surađuju kako bi spasili psića koji se pokušava dokopati sigurnog tla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara