Jovanka priznala: Tito je volio žene više nego Sulejman Veličanstveni!

Jovanka priznala: Tito je volio žene više nego Sulejman Veličanstveni!

Foto: Arhiva

JOVANKA BROZ u najnovijem je broju Slobodne Bosne progovorila o nekim intimnim detaljima vezanim uz život s Titom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prvi put smo se više zbližili u vrijeme prve operacije kojoj je zbog bruha bio podvrgnut 1947. godine. Ona nije prošla jednostavno, u jednom je trenutku došlo i do ozbiljnih komplikacija, a ja sam tad bila stalno uz njega. Kad se počeo oporavljati, kako bih mu skratila vrijeme, čitala sam mu najljepše epske pjesme, a dosta sam ih znala i napamet. Bile su mu nepoznate, on je rastao u drugoj sredini. Jako mu se svidjelo naše nasljeđe", ispričala je, prenose Nezavisne.

"Razlika od 32 godine nije predstavljala nikakvu smetnju među nama. Naprotiv! Na dobar način smo se pratili, posebno kad je riječ o slobodnom vremenu: Tito igra bilijar; naučim to i ja uz njega. On ide u lov, odličan je strijelac, ali i ja sam u ratu naučila pucati. Odlazimo u ribolov; mene odlikuje veće strpljenje. Plivamo zajedno; ja bolje od njega. On s vrlo razvijenim osjećanjem za glazbu, ja bez sluha. O politici ne trebamo ni govoriti: on tako nadmoćan, ali ni ja nisam bila apolitična”.

Osim toga Jovanka Broz se osvrnula i na zakulisna podmetanja političara bivše Jugoslavije koji su bili bliski s predsjednikom i koji su je uspjeli razdvojiti od njega, ali i na Titovu veliku sklonost k pripadnicima slabijeg pola, tvrdeći da je Josip Broz žene volio više nego Sulejman Veličanstveni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara