Kako su prevarantice majka i kći nasamarile žene diljem svijeta, slomile im srca i oduzele novac

Foto: Ured državnog odvjetnika/CBSLocal

TRACY VASSEUR (40) i njezina majka Karen Vasseur (74) iz Britghtona u Coloradu osuđene su prošle srijede na više od 10 godina zatvora zbog internetske prevare kojom su nasamarile žene diljem zemlje, oduzevši im novac, ali (nimalo manje važno) i slomivši im srca, piše Huffington Post, predstavljajući se kao američki vojnici koji trenutno služe u Afganistanu.

"Ne samo da su prekršile zakon, slomile su srca diljem zemlje. Primjereno je da dobiju oštru kaznu za svoje nesavjesne zločine koje su napravile skrivajući se iza lažne ljubavi i američke vojske", izajavio je glavni tužitelj u slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, njih su se dvije predstavljale kao vojnici u potrazi za ljubavlju. Nakon što bi s nekom od žena na stranicama za traženje partnera uspostavile vezu, tražile bi ih da pošalju novac "agentu" u Coloradu kako bi on platio troškove telefoniranja ili putovanja da bi usamljeni "vojnik" napokon vidio ili čuo svoju novu online djevojku. U jednom je navratu transakcija bila čak 59.000 dolara.

Dio novca koje su "izmuzle" iz svojih žrtava njih bi dvije zadržale, ali većinu su slale suučesnicima u zločinu koji su živjeli u Nigeriji, Velikoj Britaniji, Indiji i Ekvadoru.

Tracy je osuđena na 15 godina zatvora i pet godina uvjetno, a njezina majka Karen na 12 godina zatvora i također pet godina uvjetno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara