Kako trenutno najpoznatiji bradonja izgleda kad skine šminku, haljinu i periku

Screenshot: YouTube

CONCHITA WURST, trenutno najpoznatiji "bradonja" u Europi i pobjednik/pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, posljednja 24 sata puni naslovnice svih magazina i portala.

S jedne strane nailazi na kritiku, izaziva kontroverze, a u Srbiji je LGBT zajednicu nagnala da zatraže javnu ispriku RTS-a zbog "svrstavanja trans osobe u domenu bizarnosti, cirkusa i freak-showa".

S druge pak strane nailazi na divljenje zbog hrabrosti koju pokazuje otvoreno priznavajući svoju seksualnu orijentaciju.

O "bradatoj ženi", kako je mnogi mediji nazivaju, ovih se dana doznalo gotovo sve, ali mnoge zanima kako je Conchita izgledala kao muškarac. I to je pitanje dobilo odgovor.

Podsjetimo, Conchita Wurst je u stvari muškarac imena Thomas Tom Neuwirth, a prvi se put na sceni pojavio 2006. godine, kao član u različitim bendovima i nastupima u TV showovima.

Umjetničko ime Conchita Wurst izabrao je 2011. godine i od tada se pojavljuje i predstavlja kao žena, a brada na gotovo ženskom licu izazvala je reakcije ljudi diljem svijeta, što je i bio njegov cilj. Naime, Neuwirth priznaje da se za takav izgled odlučio jer je tijekom života bio žrtva diskriminacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara