Kartel nakon koncerta oteo španjolski indie bend

Foto: Facebook

PROŠLOG tjedna, španjolski indie bend Delorean nastupao je na Mutek Festivalu u Mexico Cityju.

Nakon nastupa članovi benda otišli su do hotela kako bi se odmorili, ali tada im je javljeno da moraju napustiti hotel zbog sigurnosnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poziv je bio zamka kako bi ih namamili, a članove benda nakon što su izašli iz sobe, oteli su pripadnici kartela Los Zetas, odveli ih u drugi hotel i zaključali u odvojene sobe.

Otmičari su kontaktirali njihove članove obitelji u Barceloni i tražili otkupninu u iznosu od pet milijuna pesosa (nešto više od dva milijuna kuna). Na svu sreću, organizirana je međunarodna policijska akcija i policija je praćenjem poziva došla do njihove lokacije nakon 30 sati.

"Bilo bi najlakše okriviti Meksiko, ali to ne bi bilo pravedno. Ovo se moglo dogoditi bilo gdje u svijetu. Naše su nade da će ova situacija privući pažnju na zlostavljanje koje smo prošli kako bi se vlasti mogle pobrinuti da se slične stvari ne ponove.

Ovo je bilo izuzetno teško za nas i naše obitelji. U ovom trenutku nemamo dodatnih komentara i nadamo se da ćete poštovati našu privatnost kako bi se što prije mogli vratiti normalnim životima", stoji u priopćenju članova grupe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara