Kćer rođena bez ruke njezina je najveća inspiracija za ove predivne nagrađivane fotografije

Foto: Holly Spring/Facebook

HOLLY SPRING zamalo je izgubila svoju voljenu kćer Violet odmah nakon rođenja.

Djevojčica, rođena bez lijeve ruke, završila je na operaciji zbog Hirschprungove bolesti (kongenitalnog megakolona). Tijekom operacije došlo je do komplikacija i njezino stanje se pogoršalo. Malenu Violet čekala je borba za život.

Iako joj do tada fotografija uopće nije bila na pameti, dok je Holly gledala svoju curicu kako se hrabro bori, shvatila je koliko joj znači to maleno krhko stvorenje i odlučila je dokumentirati njezin život fotoaparatom."Oduvijek sam bila umjetnica, imam i rock bend, ali digitalna fotografija došla je tek u tom trenutku. Shvatila sam da ne bih imala nikakve uspomene na nju ako ona umre. Zato mi je muž donio fotoaparat i od tada sam počela fotografirati njezino odrastanje. ", ispričala je 38-godišnja Holly za Daily Mail.Violet su operacijom odstranili čak trećinu crijeva i nikada se ne zna kada bi se bolest opet mogla pojaviti. Zbog toga se Holly trudi iskoristiti svaki dan sa svojom kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije željela da se ona zbog bolesti i pogotovo zbog nedostatka ruke osjeća kao da je drugačija ili zakinuta i zbog toga joj je odlučila pokazati da može odrastati normalno, kao i sva druga djeca.Violet je tada postala njezina muza i Holly je svoj život posvetila potpuno novoj karijeri - fotografskoj. Za svoj rad već je dobila nekoliko nagrada, a ove godine ponosno nosi titulu najboljeg kreativnog fotografa na Novom Zelandu.

Jedna od njezinih omiljenih fotografija, s Violet i žirafom, dio je nagrađene kompilacije koji joj je donio tu titulu.Više njezinih fotografija možete pogledati na službenoj Facebook stranici "Holly Spring Photography".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara